СП: "Орлови" са Русима и Американцима у групи!

Репрезентативци Србије играће у групи Ц са САД, Русијом, Тунисом, Аустралијом и Камеруном на предстојећем, 19. Светском првенству за одбојкаше.

Остали спортови 30.11.2017 | 18:45
СП: "Орлови" са Русима и Американцима у групи!
Жребом у Градској кући "Палацо векио" у Фиренци одлучено је са ким ће Србија играти у Барију од 10. до 30. септембра наредне године.

Светско првенство се осим Барија игра у Софији, Варни и Русеу у Бугарској, док су од италијанских градова домаћини још и Болоња, Фиренца, Милан, Рим и Торино.

Српску делегацију је представљао први потпредседник Одбојкашког савеза Србије Иван Миљковић. У свакој од четири групе са по шест екипа, четири најбоље избориће директан пласман у другу рунду.

Бодови се преносе у другу фазу у којој ће бити 16 репрезентација подељених у нове четири групе. Игра свако са сваким, а пласман у трећу фазу избориће победници група и две другопласиране екипе (једна из група које се играју у Италији и једна из група које се играју у Бугарској).

У трећој фази се формирају две групе са по три тима одакле испада по једна репрезентација, а четири иду у полуфинале.

Састави група:

Ц Група, Бари, Италија:

САД, Русија, Србија, Аустралија, Тунис, Камерун

А Група, Фиренца, Италија:

Италија, Аргентина, Јапан, Белгија, Словенија, Доминиканска Република

Б Група, Русе, Бугарска:

Бразил, Канада, Француска, Египат, Кина, Холандија

Д Група, Варна, Бугарска:

Бугарска, Пољска, Иран, Куба, Финска, Порторико

Могло је и боље, али наши одбојакши су нам много пута показали да можемо да верујемо у њих. И да не треба да се плашимо.

Мушка одбојкашка репрезентација Србије играче на Првенству света наредне године у Групи Ц заједно са селекцијама Русије, Америке, Аустралије, Туниса и Камеруна, одлучено је жребом у Фиренци.

Наредни шампионат за одбојакаше игра се од 9. до 30. септембра наредне године у Италији и Бугарској, а већ сада је познато да ће тим Николе Грбића своје мечеве играти у италијанском Барију.

Гледајући претходне резултате, јасно је да ћемо имати опаке ривале. Посебно, што још није познат систем такмичења. Тачније, засад је само познато да ће првопласиране екипе играти у наредној фази.

Америка је један од најбољих светских тимова. Реч је о селекцији која је 2015. година освојила Првенство света, док су на претходним Олимпијским играма били бронзани.

Такође, занимљиви ће бити и дуели са Русијом. Баћушке имају континуитет добрих резултата на великој сцени. Освојили су златну медаљу на Олимпијским играма у Пекингу 2008. године, били су најбољи на свету три лета касније. Реч је о владајућем прваку Европе, пошто су Руси били ове године најбољи у Пољској.

Против Аустралије, Туниса и Камеруна смо изразити фаворити. Нашу федерацију је на жребу у Италији представљао један од најбољих играча свих времена Иван Миљковић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар