Дејтон стуб стабилности БиХ

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је данас у Вашингтону да је Дејтонски мировни споразум и његово поштовање главни стуб стабилности и дугорочног развоја БиХ.

Босна и Херцеговина 30.11.2017 | 18:15
Дејтон стуб стабилности БиХ
Црнадак, који је учествовао на радном састанку министара иностраних послова земаља западног Балкана којем је присуствовао и савјетник за националну безбједност у Бијелој кући Херберт Рејмонд Мекмастер, изразио је наду да ће САД наставити са својом безрезервном подршком Дејтонском споразуму.

Он је подвукао да су за БиХ два најважнија спољнополитичка циља - интеграција у ЕУ и још интензивнија регионална сарадња, нагласивши да су за будућност цијелог региона од посебног значаја што бољи односи у троуглу БиХ-Србија-Хрватска, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Током састанка Црнадак је Мекмастера упознао са наступајућом посјетом Предсједништва БиХ Србији, која је заказана за средину наредне седмице и изразио очекивање да ће та посјета бити нови корак ка трајној стабилизацији односа између двије земље.

Црнадак је навео да БиХ свјетски проблем тероризма сматра озбиљним безбједносним изазовом, те саговорника упознао са чврстим опредјељењем министарстава и агенција на свим нивоима власти да се супротставе овом глобалном проблему.

У наставку посјете Црнадак ће се данас у Стејт департменту састати са новоименованим помоћником државног секретара САД за европске и евроазијске послове Весом Мичелом.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Хеххе

30.11.2017 17:30

Толико је стабилна Дејтонска БиХ, и њени ентитети наравно, тако да таква творевина од државе не ппостоји нигдје на земаљској кугли, немам ријечи заиста, можда би Амери могли још коју овакву створити????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реп

01.12.2017 07:18

Па надји себи бољу ако мозес.Дрзаву цини народ ако ниси знао какав народ таква дрзава.

Name

Момир

30.11.2017 17:40

Црнадак јеси питао Михајловица и РТРС смијес ли ици у Америку? Ако се он опоравио од уторка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Момир

30.11.2017 17:51

Дај немојте му висе стајати на муку, разбио га је Црнадак, сви преприцавају. Као да су сви гледали тај нокаут. Јос га ви сада задиркујете.

Name

Хебо те Дејтон

30.11.2017 21:07

Дејтон =Луђачка кошуља за народ Дејтон =Крава музара за политичаре и ухљебе.

ОДГОВОРИТЕ