Dejton stub stabilnosti BiH

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas u Vašingtonu da je Dejtonski mirovni sporazum i njegovo poštovanje glavni stub stabilnosti i dugoročnog razvoja BiH.

Bosna i Hercegovina 30.11.2017 | 18:15
Dejton stub stabilnosti BiH
Crnadak, koji je učestvovao na radnom sastanku ministara inostranih poslova zemalja zapadnog Balkana kojem je prisustvovao i savjetnik za nacionalnu bezbjednost u Bijeloj kući Herbert Rejmond Mekmaster, izrazio je nadu da će SAD nastaviti sa svojom bezrezervnom podrškom Dejtonskom sporazumu.

On je podvukao da su za BiH dva najvažnija spoljnopolitička cilja - integracija u EU i još intenzivnija regionalna saradnja, naglasivši da su za budućnost cijelog regiona od posebnog značaja što bolji odnosi u trouglu BiH-Srbija-Hrvatska, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Tokom sastanka Crnadak je Mekmastera upoznao sa nastupajućom posjetom Predsjedništva BiH Srbiji, koja je zakazana za sredinu naredne sedmice i izrazio očekivanje da će ta posjeta biti novi korak ka trajnoj stabilizaciji odnosa između dvije zemlje.

Crnadak je naveo da BiH svjetski problem terorizma smatra ozbiljnim bezbjednosnim izazovom, te sagovornika upoznao sa čvrstim opredjeljenjem ministarstava i agencija na svim nivoima vlasti da se suprotstave ovom globalnom problemu.

U nastavku posjete Crnadak će se danas u Stejt departmentu sastati sa novoimenovanim pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropske i evroazijske poslove Vesom Mičelom.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Hehhe

30.11.2017 17:30

Toliko je stabilna Dejtonska BiH, i njeni entiteti naravno, tako da takva tvorevina od države ne ppostoji nigdje na zemaljskoj kugli, nemam riječi zaista, možda bi Ameri mogli još koju ovakvu stvoriti????

ODGOVORITE
Name

Rep

01.12.2017 07:18

Pa nadji sebi bolju ako mozes.Drzavu cini narod ako nisi znao kakav narod takva drzava.

Name

Momir

30.11.2017 17:40

Crnadak jesi pitao Mihajlovica i RTRS smijes li ici u Ameriku? Ako se on oporavio od utorka!

ODGOVORITE
Name

Re Momir

30.11.2017 17:51

Daj nemojte mu vise stajati na muku, razbio ga je Crnadak, svi prepricavaju. Kao da su svi gledali taj nokaut. Jos ga vi sada zadirkujete.

Name

Hebo te Dejton

30.11.2017 21:07

Dejton =Luđačka košulja za narod Dejton =Krava muzara za političare i uhljebe.

ODGOVORITE