Император хоће да се врати фудбалу!

Адријано показао вољу да поново обуче опрему, сада све зависи од жеље његовог вољеног клуба. . .  Адријано поново на терену? Чека се одлука УО! Познати бразилски голгетер могао би поново да обуче дрес Фламенга.

Фудбал 02.12.2017 | 19:00
Император хоће да се врати фудбалу!
Имао је богомдан таленат и све могућности да постане најбољи нападач којег је свет видео. Уместо тога Адријано Леите Рибеиро уврштен је у круг оних који су успели да протраће невероватан фудбалски дар, онда и новац због алкохола, дроге и жена лаког морала.

После неколико покушаја да се врати фудбалу и побегне од живота у фавели, популарниИмператор опет је покренуо иницијативу да заигра на професионалном нивоу и понудио је своје услуге дечачком клубу Фламенгу. Адријано готово два месеца тренира индивидуално, у нади да ће успети да пронађе ангажман, а сада је све на челницима Фламенга. 

Адријано је поникао у Фламенгу, где је као голобради клинац тресао мреже и тако привукао огромну пажњу миланског Интера. После неколико добрих позајмица (Парма, Фјорентина) обукао је дрес Интера, где је његова каријера почела да се уздиже ка звезданим висинама, али је смрт његовог оца учинила да потоне и никада не буде сасвим свој. 

У Фламенго се вратио 2009. године, када је освојио шампионску титулу заједно саДејаном Рамбом Петковићем и то је практично била његова последња озбиљна сезона коју је одиграо. Покушао је да се врати на велика врата у Серију А као играч Роме, али није дуго издржао. Свега пет утакмица. Од тада се трудио да остане на површини игравши за Коринтијанс, Атлетико Параненсе и Мајами јунајтед, али безуспешно. 

Од средине 2016. године нема клуб, а у међувремену се због банкрота преселио да живи код мајке у фавели, да би постао и добар пријатељ моћних нарко-босова.

Некада један од најбољих голгетера на свету, Бразилац Адријано, могао би да се врати из играчке пензије и потпише за матични Фламенго, преноси "Фокс".

Уколико до договора дође, 35-годишњи фудбалер би трећи пут обукао дрес славног клуба из Рио де Жанеира, чије је млађе селекције прошао, а за први тим играо укупно три сезоне.

Он је већ изразио жељу да се врати на терен, али ће коначну одлуку о томе донети Управни одбор клуба.

Адријано је управо из Фламенга као 21-годишњак стигао у Интер, али је само на моменте оправдао потенцијал, пре свега због неспортског живота и проблема са наркотицима, алкохолом и депресијом.

Као члан Интера освојио је четири титуле у Серији А, а потом је наступао за Фиорентину, Парму, Рому, Сао Пауло, Коринтијанс и Атлетико Параненсе, где је пре чак три године забележио последњи наступ.

У јануару прошле године постао је члан Мајами јунајтеда, али је брзо раскинуо уговор и то без иједног званичног меча.

За репрезентацију Бразила дао је 27 голова у 48 утакмица и освојио по један трофеј Копа Америка и Куп конфедерација.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар