Imperator hoće da se vrati fudbalu!

Adrijano pokazao volju da ponovo obuče opremu, sada sve zavisi od želje njegovog voljenog kluba. . .  Adrijano ponovo na terenu? Čeka se odluka UO! Poznati brazilski golgeter mogao bi ponovo da obuče dres Flamenga.

Fudbal 02.12.2017 | 19:00
Imperator hoće da se vrati fudbalu!
Imao je bogomdan talenat i sve mogućnosti da postane najbolji napadač kojeg je svet video. Umesto toga Adrijano Leite Ribeiro uvršten je u krug onih koji su uspeli da protraće neverovatan fudbalski dar, onda i novac zbog alkohola, droge i žena lakog morala.

Posle nekoliko pokušaja da se vrati fudbalu i pobegne od života u faveli, popularniImperator opet je pokrenuo inicijativu da zaigra na profesionalnom nivou i ponudio je svoje usluge dečačkom klubu Flamengu. Adrijano gotovo dva meseca trenira individualno, u nadi da će uspeti da pronađe angažman, a sada je sve na čelnicima Flamenga. 

Adrijano je ponikao u Flamengu, gde je kao golobradi klinac tresao mreže i tako privukao ogromnu pažnju milanskog Intera. Posle nekoliko dobrih pozajmica (Parma, Fjorentina) obukao je dres Intera, gde je njegova karijera počela da se uzdiže ka zvezdanim visinama, ali je smrt njegovog oca učinila da potone i nikada ne bude sasvim svoj. 

U Flamengo se vratio 2009. godine, kada je osvojio šampionsku titulu zajedno saDejanom Rambom Petkovićem i to je praktično bila njegova poslednja ozbiljna sezona koju je odigrao. Pokušao je da se vrati na velika vrata u Seriju A kao igrač Rome, ali nije dugo izdržao. Svega pet utakmica. Od tada se trudio da ostane na površini igravši za Korintijans, Atletiko Paranense i Majami junajted, ali bezuspešno. 

Od sredine 2016. godine nema klub, a u međuvremenu se zbog bankrota preselio da živi kod majke u faveli, da bi postao i dobar prijatelj moćnih narko-bosova.

Nekada jedan od najboljih golgetera na svetu, Brazilac Adrijano, mogao bi da se vrati iz igračke penzije i potpiše za matični Flamengo, prenosi "Foks".

Ukoliko do dogovora dođe, 35-godišnji fudbaler bi treći put obukao dres slavnog kluba iz Rio de Žaneira, čije je mlađe selekcije prošao, a za prvi tim igrao ukupno tri sezone.

On je već izrazio želju da se vrati na teren, ali će konačnu odluku o tome doneti Upravni odbor kluba.

Adrijano je upravo iz Flamenga kao 21-godišnjak stigao u Inter, ali je samo na momente opravdao potencijal, pre svega zbog nesportskog života i problema sa narkoticima, alkoholom i depresijom.

Kao član Intera osvojio je četiri titule u Seriji A, a potom je nastupao za Fiorentinu, Parmu, Romu, Sao Paulo, Korintijans i Atletiko Paranense, gde je pre čak tri godine zabeležio poslednji nastup.

U januaru prošle godine postao je član Majami junajteda, ali je brzo raskinuo ugovor i to bez ijednog zvaničnog meča.

Za reprezentaciju Brazila dao je 27 golova u 48 utakmica i osvojio po jedan trofej Kopa Amerika i Kup konfederacija.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar