Срби ухапшени у Њемачкој

У Њемачкој је јуче разбијена криминална група Срба која је земље западне Европе снабдјевала марихуаном, сазнаје “Блиц”.

Србија 30.11.2017 | 15:15
Срби ухапшени у Њемачкој
Вишемјесечну истрагу је водило српско Тужилаштва за организовани криминал у сарадњи са српском полицијом, али и припадницима њемачке полиције и царине.

У заједничкој акцији у близини Франкфурта ухапшени су Радомир Полић (33) из Куле, Јован Вељковић (47) из Новог Сада, Иван Игњатовић (30) из Београда, Јован Војводић (35) из Црвенке, и Горан Ивић (31) из Црвенке.

Петорици оптужених одређен је притвор, а истрага ће бити настављена.

Осумњичени се терете да су организовани у криминалну групу у дужем временском периоду бавила узгојем марихуане у вјештачким условима и даљом дистрибуцијом на територији европских земаља.

Њемачка полиција је открила халу од 300 квадратних метара у мјесту Келкхајм у покрајина Хесен, која је подијељена на два нивоа.

У хали је инсталисана професионална опрема за узгајање марихуане у вјештачким условима.

Приликом претресања просторија, пронађено је и одузето укупно 1.500 стабљика марихуане спремне за брање и седам килограма готовог производа – “сканка’’, као и 1.700 евра у готовини.

У акцију које је водило Тужилаштво за оранизовани криминал биле су укључени из српске полиције Управа криминалистичке полиције (УКП) и Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК).

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

РО

30.11.2017 14:41

Отишли људи да "раде".Само са лаке стране дај лове.Радити неће нико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОXА

30.11.2017 15:41

Па како смију знајули они да нас Додик брани .....

ОДГОВОРИТЕ