Srbi uhapšeni u Njemačkoj

U Njemačkoj je juče razbijena kriminalna grupa Srba koja je zemlje zapadne Evrope snabdjevala marihuanom, saznaje “Blic”.

Srbija 30.11.2017 | 15:15
Srbi uhapšeni u Njemačkoj
Višemjesečnu istragu je vodilo srpsko Tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa srpskom policijom, ali i pripadnicima njemačke policije i carine.

U zajedničkoj akciji u blizini Frankfurta uhapšeni su Radomir Polić (33) iz Kule, Jovan Veljković (47) iz Novog Sada, Ivan Ignjatović (30) iz Beograda, Jovan Vojvodić (35) iz Crvenke, i Goran Ivić (31) iz Crvenke.

Petorici optuženih određen je pritvor, a istraga će biti nastavljena.

Osumnjičeni se terete da su organizovani u kriminalnu grupu u dužem vremenskom periodu bavila uzgojem marihuane u vještačkim uslovima i daljom distribucijom na teritoriji evropskih zemalja.

Njemačka policija je otkrila halu od 300 kvadratnih metara u mjestu Kelkhajm u pokrajina Hesen, koja je podijeljena na dva nivoa.

U hali je instalisana profesionalna oprema za uzgajanje marihuane u vještačkim uslovima.

Prilikom pretresanja prostorija, pronađeno je i oduzeto ukupno 1.500 stabljika marihuane spremne za branje i sedam kilograma gotovog proizvoda – “skanka’’, kao i 1.700 evra u gotovini.

U akciju koje je vodilo Tužilaštvo za oranizovani kriminal bile su uključeni iz srpske policije Uprava kriminalističke policije (UKP) i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

RO

30.11.2017 14:41

Otišli ljudi da "rade".Samo sa lake strane daj love.Raditi neće niko.

ODGOVORITE
Name

DOXA

30.11.2017 15:41

Pa kako smiju znajuli oni da nas Dodik brani .....

ODGOVORITE