Цртаћи, филмови и видео игрице за бољи енглески!

И Дан захвалности са друштвом уз квалитетну храну! Богдан Богдановић говорио о адаптацији на нову средину, али и разликама између НБА и европске кошарке.

Кошарка 04.12.2017 | 23:15
Цртаћи, филмови и видео игрице за бољи енглески!
Када је долазио у Сакраменто пре готово два месеца, Богдан Богдановић вероватно није могао ни да замисли да ће у кратком временском року прећи руту од рукија до миљеника навијача.

Његове бројке говоре у прилог томе да му први дани НБА каријере не пролазе тако лоше, недавно је бацио актуелног шампиона на колена, а велику подршку има и у двојици легендарних асова - Владу Дивцу и Пеђи Стојаковића.

У разговору за локалне медије Богдановић је говорио о животу у новом граду, привикавању на нову културу, земљу, екипу...

За почетак, открио је да и даље унапређује енглески језик тако што гледа цртаће и филмове, али и кроз видео игре. Такође, говорио је и о томе како се навикао на нову кухињу.

„За Дан захвалности дошла су ми шесторица најбољих другара и били су са мном целе седмице. Ангажовали смо кувара који нам је спремио ћурку и сос који иде преко. Имали смо салате, пире кромпир, макароне и сир, такође и неколико врста пите. Не свиђа ми се пита са бундевом, али је зато баш добра са боровницама и јабукама“, каже Богдановић и наставља:

„Поновићемо и за Божић, иако смо ми православци и наш Божић долази касније. Долазе ми и родитељи, славићемо код мене“.

Што се саме игре тиче, недавно је Богдановић открио да му је најтеже да се навикне на темпо кошарке у НБА. Али и као и већини играча, тешко му падају утакмице „дан за дан“.

„То је посебна прича. Победиш Вориорсе и онда изађеш на терен празан, а то не смемо себи да дозволимо. У Европи смо играли две утакмице недељно и не дешава се да буду две ноћи заредом. Одиграмо утакмицу, путујемо комерцијалним летом наредног дана, па играмо дан после тога. У Европи нема чартер летова као овде, зато нема тих утакмица дан за дан“.

Говорио је Богдановић и о другим разликама између европске и НБА кошарке.

„У НБА загревања су дужа и детаљнија, с много већим акцентом на истезање. Уживам у јоги и искрено, не фале ми дужи тренинзи у Европи. Тамо (у Европи) нема толико утакмица као овде, али када изгубиш, тренер те казни и наредног дана тренираш и по три сата“, каже Богдановић и закључује:

„Ово је мој сан и волим све што се дешава. Знам да могу да будем бољи играч у НБА него што сам био у Европи“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар