Crtaći, filmovi i video igrice za bolji engleski!

I Dan zahvalnosti sa društvom uz kvalitetnu hranu! Bogdan Bogdanović govorio o adaptaciji na novu sredinu, ali i razlikama između NBA i evropske košarke.

Košarka 04.12.2017 | 23:15
Crtaći, filmovi i video igrice za bolji engleski!
Kada je dolazio u Sakramento pre gotovo dva meseca, Bogdan Bogdanović verovatno nije mogao ni da zamisli da će u kratkom vremenskom roku preći rutu od rukija do miljenika navijača.

Njegove brojke govore u prilog tome da mu prvi dani NBA karijere ne prolaze tako loše, nedavno je bacio aktuelnog šampiona na kolena, a veliku podršku ima i u dvojici legendarnih asova - Vladu Divcu i Peđi Stojakovića.

U razgovoru za lokalne medije Bogdanović je govorio o životu u novom gradu, privikavanju na novu kulturu, zemlju, ekipu...

Za početak, otkrio je da i dalje unapređuje engleski jezik tako što gleda crtaće i filmove, ali i kroz video igre. Takođe, govorio je i o tome kako se navikao na novu kuhinju.

„Za Dan zahvalnosti došla su mi šestorica najboljih drugara i bili su sa mnom cele sedmice. Angažovali smo kuvara koji nam je spremio ćurku i sos koji ide preko. Imali smo salate, pire krompir, makarone i sir, takođe i nekoliko vrsta pite. Ne sviđa mi se pita sa bundevom, ali je zato baš dobra sa borovnicama i jabukama“, kaže Bogdanović i nastavlja:

„Ponovićemo i za Božić, iako smo mi pravoslavci i naš Božić dolazi kasnije. Dolaze mi i roditelji, slavićemo kod mene“.

Što se same igre tiče, nedavno je Bogdanović otkrio da mu je najteže da se navikne na tempo košarke u NBA. Ali i kao i većini igrača, teško mu padaju utakmice „dan za dan“.

„To je posebna priča. Pobediš Voriorse i onda izađeš na teren prazan, a to ne smemo sebi da dozvolimo. U Evropi smo igrali dve utakmice nedeljno i ne dešava se da budu dve noći zaredom. Odigramo utakmicu, putujemo komercijalnim letom narednog dana, pa igramo dan posle toga. U Evropi nema čarter letova kao ovde, zato nema tih utakmica dan za dan“.

Govorio je Bogdanović i o drugim razlikama između evropske i NBA košarke.

„U NBA zagrevanja su duža i detaljnija, s mnogo većim akcentom na istezanje. Uživam u jogi i iskreno, ne fale mi duži treninzi u Evropi. Tamo (u Evropi) nema toliko utakmica kao ovde, ali kada izgubiš, trener te kazni i narednog dana treniraš i po tri sata“, kaže Bogdanović i zaključuje:

„Ovo je moj san i volim sve što se dešava. Znam da mogu da budem bolji igrač u NBA nego što sam bio u Evropi“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar