Тошић: Гриземо до краја, без предаха!

Фудбалер Партизана Зоран Тошић рекао је да његова екипа у мечу против Вождовца није посустала 90 минута и да је показала да има "нерв да гризе до краја".  Минус шест није проблем! Бамби: Ко добије дерби, заслужује титулу! „Ова екипа има нерв да гризе до краја“, каже Зоран Тошић.

Фудбал 30.11.2017 | 11:45
Тошић: Гриземо до краја, без предаха!
Шампион Србије је јуче у гостима победио Вождовац са 1:0 у утакмици 19. кола Суперлиге Србије, а стрелац јединог гола био је Тошић.

"Било нам је сасвим јасно шта нас чека на 'крову' и да морамо дати све од себе да победимо. Вождовац је одлична екипа, борбена и знамо да ниједан сусрет са њима никад није био лак и да смо и остајали без бодова. Сада смо донели нова три бода кући и већ се спремамо за Војводину", рекао је Тошић за сајт клуба. 

Црно-бели су могли и до убедљивијег тријумфа, пошто им је поништен чист гол, а потом нису искористили и пенал. 

"Важно је да нисмо посустали 90 минута и да смо се борили баш као што је и шеф тражио од нас и као што смо и желели. Што се тиче пенала, све је то фудбал и све је то људски. Битно је са имамо тај нерв да гриземо до краја, што смо и показали", рекао је Тошић. 

Изабранике Мирослава Дјукића већ у недељу чека нови тежак меч са Војводином у оквиру 20. кола домаћег шампионата. 

"Користим прилику да позовем све да дођу на стадион Партизана и помогну нам у победи и нова три бода. Игра се у 15.00 и надам се да ће нам и време колико-толико ићи на руку. Воша је увек незгодан противник и самим тим опет морамо да идемо пуним интензитетом. То је у Партизану једноставно увек тако и никад нема опуштања", рекао је Тошић. 

Један потез мења све. Онај у изведби Зорана Тошића променио је Партизанову крвну слику. Не први пут ове сезоне.

Као што је извукао Парни ваљак у Чачку или га усмерио ка победи над Скендербегом, тако је Бамби повукао црно-беле и против Вождовца, пошто се  још један његов пројектил испоставио кључним за исход меча у коме за госте ништа мање од тих 1:0 не би било прихватљиво.

„Знали смо шта и како морамо да радимо. Тавамба је одузео лопту на центру, Ожеговић одиграо главом за мене и хвала му на асистенцији, а драго ми је што сам прву шансу претворио у гол, после чега је екипи било лакше. Поготово што је напорно играти на свака три дана, а с обзиром на заостатак у првенству, свака победа је битна“, сажима Тошић утиске после гостовања у Заплањској.

Његова "завијуша" у стилу Арјена Робена спржила је амбиције Змајева и потврдила да од таквог шута, који користи током целе каријере, скоро да нема одбране.

Само ако нанишани.

„Левоноги фудбалери обично траже 'улаз' с крила унутра. Проблем за одбрану је што не зна кад ће се то десити. Да ли ћу сад или сад или сад“, смеје се репрезентативно крило. „Ми смо ти који имамо лопту, одлучујемо и зато је предност на нашој страни. Добро сам одреаговао, погодак је био добар“.

Далеко од тога да је у 26. минуту мали београдски дерби решен. Посебно што се Вождовац још једном представио као екипа од стила и смисла, способна да опасно запрети Владимиру Стојковићу из изграђених акција. Кад су Дејан Георгијевић и Бојан Дуроњић промашили могао је да их казни Марко Јевтовић, али је пропустио да реализује једанаестерац пред крај утакмице. Саиграчи му не замерају.

„Све је то фудбал, људски је промашити“, каже повтратник у Хумску, који је и сам у Чачку пре три седмице био непрецизан са 11 метара. „Важно је да екипа има нерв да гризе до краја, да ради 90 минута, да не посустаје...“

Тошић је постигао други гол у три дана, међутим, онај први против Спартака био је довољан тек за бод, што је значило да је Црвена звезда увећала предност на табели која сад износи шест бодова.

„Овај систем такмичења, уведен пре две године, показује да тих шест бодова и није нека велика разлика. Практично, стиже се само једном победом у дербију. Наше је да добијамо све утакмице до те са нашим највећим ривалом и да онда у директном судару решавамо. Реално, ко ту победу заслужује да буде први. Има још до дербја. Прво – Војводина. Озбиљна је то екипа, жели и она нешто да направи, али ми смо Партизан“, понавља Зоран Тошић.

СТАДИОН ЛЕП,  „ВЕШТАК“ МОГАО И БОЉИ

Играо је Тошић током каријере на десетине утакмица на теренима са вештачком травом, па је позван да прокоментарише квалитет оне на стадиону Вождовца.

„Стадиончић је леп. Културан, фин. За пример. А кад се већ толико лове уложило у њега, могао је и 'вештак' да буде бољи“, не околиша Бамби.

ИЗ ПРВОГ ШЕШИРА - РУСИЈА

У петак је жреб мундијалских група, а као члан репрезентације која је изборила пласман на Првенство света и бивши првотимац ЦСКА Зоран Тошић је прецизирао жеље.

„Волео бих да нам из првог шешира дође Русија. Или Пољска. Било би феноменално да избегнемо оне најјаче репрезентације, како бисмо имали више шанси. Мада, ко год се пласирао на завршни турнир вредан је пажње. Уверли смо се у то у Јужној Африци. Имали смо групу која је могла да се прође, тад смо мислили да ћемо лако добити Аустралију, а нисмо успели ни њу, ни Гану на почетку“, подсећа Тошић.

Партизан је после 19 одиграних кола други на табели Суперлиге Србије са 46 освојених бодова, односно има шест мање од лидера шампионата Црвене звезде.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар