Лавров: Трампов тим као Обамин

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је за италијански лист "Либеро" да су акције тима предсједника САД Доналда Трампа сличне политици коју је водио његов претходник Барак Обама.

Свијет 30.11.2017 | 09:44
Лавров: Трампов тим као Обамин
"На жалост, многе акције тима Доналда Трампа су инертне и заправо се мало разликују од линије Барака Обаме", казао је Лавров, преносе агенције.

Шеф руске дипломатије казао је такође да у Москви "вјерују да би оне земље које су активно учествовале у сијању нестабилности широм Блиског истока и сјеверне Африке, требало да буду прве када је у питању одговорност за помагање избејглицама и присилно расељеним мигрантима.

"С тим у вези, сматрамо да је концепт подијељене одговорности, који промовишу неке земље, покушај пребацивања терета на друге", рекао је Лавров.

Он је навео да је Русија спремна да настави сарадњу с Европском унијом у рјешавању мигрантских питања и борби против тероризма, као и да очекује да ЕУ престане да игра на мелодију коју свора мањина држава чланица Уније које мрзе Русију.

Лавров је на питање о могућем укидању санкција против Русије које су због украјинске кризе увеле САД и ЕУ одговорио да "ово питање треба прослиједити Бриселу".

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Добро јутро

30.11.2017 10:44

Изненађен ? Па Американци не мјењају никад политику! Политика континуитета ! Било ко да биде пресиденте ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.11.2017 11:01

Ти знас,а Лавров не зна.

Name

Кики

30.11.2017 18:02

Додик зна. Лавров је одлазеца администрација и нема појма.

Name

Неђо.2.Децембар.2017

02.12.2017 17:24

Вук мења длаку ћуд не.То значи,Амери су били паразити такићу и остати.Онису научили да краду туђе.

ОДГОВОРИТЕ