Lavrov: Trampov tim kao Obamin

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je za italijanski list "Libero" da su akcije tima predsjednika SAD Donalda Trampa slične politici koju je vodio njegov prethodnik Barak Obama.

Svijet 30.11.2017 | 09:44
Lavrov: Trampov tim kao Obamin
"Na žalost, mnoge akcije tima Donalda Trampa su inertne i zapravo se malo razlikuju od linije Baraka Obame", kazao je Lavrov, prenose agencije.

Šef ruske diplomatije kazao je takođe da u Moskvi "vjeruju da bi one zemlje koje su aktivno učestvovale u sijanju nestabilnosti širom Bliskog istoka i sjeverne Afrike, trebalo da budu prve kada je u pitanju odgovornost za pomaganje izbejglicama i prisilno raseljenim migrantima.

"S tim u vezi, smatramo da je koncept podijeljene odgovornosti, koji promovišu neke zemlje, pokušaj prebacivanja tereta na druge", rekao je Lavrov.

On je naveo da je Rusija spremna da nastavi saradnju s Evropskom unijom u rješavanju migrantskih pitanja i borbi protiv terorizma, kao i da očekuje da EU prestane da igra na melodiju koju svora manjina država članica Unije koje mrze Rusiju.

Lavrov je na pitanje o mogućem ukidanju sankcija protiv Rusije koje su zbog ukrajinske krize uvele SAD i EU odgovorio da "ovo pitanje treba proslijediti Briselu".

Izvor: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dobro jutro

30.11.2017 10:44

Iznenađen ? Pa Amerikanci ne mjenjaju nikad politiku! Politika kontinuiteta ! Bilo ko da bide presidente ..

ODGOVORITE
Name

re

30.11.2017 11:01

Ti znas,a Lavrov ne zna.

Name

Kiki

30.11.2017 18:02

Dodik zna. Lavrov je odlazeca administracija i nema pojma.

Name

Neđo.2.Decembar.2017

02.12.2017 17:24

Vuk menja dlaku ćud ne.To znači,Ameri su bili paraziti takiću i ostati.Onisu naučili da kradu tuđe.

ODGOVORITE