Америка хоће да распарча Сирију

Сједињене Америчке Државе покушавају да прикрију посљедице војне операције међународне коалиције за борбу против терористичке организације ИД предвођене САД у сиријском граду Раки, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја.

Свијет 29.11.2017 | 20:17
Америка хоће да распарча Сирију
Како је рекао, тренутна хуманитарна ситуација у том граду изазива велику забринутост.

„САД и њихови главни савезници предузимају све што је могуц́е, прије свега у информационом смислу, како би прикрили посљедице разорне војне операције у том граду“, рекао је он.

Небензја је упозорио и да коалиција предвођена САД у Сирији реализују одређене корак како би распарчала Сирију на више дијелова.

„Добијамо информације о учешц́у коалиције у ослобођеним регионима, гдје се формирају локалне власти са којима се преговара о економском опоравку. Међутим, такви разговори се не воде са представницима сиријске власти“, закључио је он.

(Спутник)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ниста Ново

29.11.2017 19:39

Није њима први пута да распарцавају и распакују дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

29.11.2017 20:56

Па иде им од руке то.У томе су свјетски прваци и неприкосновени.Али надат је се да це им то једног дана доци дебело на наплату.

Name

Јој хоце !

30.11.2017 10:40

Нек питају Русе дали мозе ? Ако добију одобрење мозда успије . Ста све они -УСА хице. Мислим да: "Неце да мозе без Руса!" нека покусају сироко им поље. ( боље миром, него ратом да покусају )

ОДГОВОРИТЕ