Amerika hoće da rasparča Siriju

Sjedinjene Američke Države pokušavaju da prikriju posljedice vojne operacije međunarodne koalicije za borbu protiv terorističke organizacije ID predvođene SAD u sirijskom gradu Raki, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

Svijet 29.11.2017 | 20:17
Amerika hoće da rasparča Siriju
Kako je rekao, trenutna humanitarna situacija u tom gradu izaziva veliku zabrinutost.

„SAD i njihovi glavni saveznici preduzimaju sve što je moguće, prije svega u informacionom smislu, kako bi prikrili posljedice razorne vojne operacije u tom gradu“, rekao je on.

Nebenzja je upozorio i da koalicija predvođena SAD u Siriji realizuju određene korak kako bi rasparčala Siriju na više dijelova.

„Dobijamo informacije o učešću koalicije u oslobođenim regionima, gdje se formiraju lokalne vlasti sa kojima se pregovara o ekonomskom oporavku. Međutim, takvi razgovori se ne vode sa predstavnicima sirijske vlasti“, zaključio je on.

(Sputnik)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nista Novo

29.11.2017 19:39

Nije njima prvi puta da rasparcavaju i raspakuju drzave.

ODGOVORITE
Name

Cica

29.11.2017 20:56

Pa ide im od ruke to.U tome su svjetski prvaci i neprikosnoveni.Ali nadat je se da ce im to jednog dana doci debelo na naplatu.

Name

Joj hoce !

30.11.2017 10:40

Nek pitaju Ruse dali moze ? Ako dobiju odobrenje mozda uspije . Sta sve oni -USA hice. Mislim da: "Nece da moze bez Rusa!" neka pokusaju siroko im polje. ( bolje mirom, nego ratom da pokusaju )

ODGOVORITE