Ф1: Званично - Алфа Ромео Заубер!

Италијански аутомобилски гигант Алфа Ромео од наредне сезоне поново ће учествовати у шампионату Формуле 1, пошто је потписао сарадњу са Заубером.  Алфа Ромео се враћа Формули 1 након 30 година! Серђо Маркионе, извршни директор ФЦА-а, рекао је да споразум представља "значајан корак у преобликовању бренда Алфа Ромео".

Остали спортови 30.11.2017 | 16:30
Ф1: Званично - Алфа Ромео Заубер!
Алфа Ромео се после 33 године враћа у најбржи тркачки циркус и створиће нови тим под именом Алфа Ромео Заубер, са болидом на коме је лого Алфе и са мотором Ферарија.

Заубер за сада није открио који возачи ће представљати тај тим у 2018. гоидни, али је ојачао везу са Фераријем, па се претпоставља да ће изабрати младе возаче Чарлса Леклерка и Антонија Ђовинација.

АР био је доминантан у Формули 1 када је почело такмичење 1950. године са возачима Ђузепеом Фарином и Хуаном Мануелом Фанђом. 

Италијански произвођач је наступао у Ф1 до 1985. и у том периоду су његови возачи освојили две шампионске титуле, забележивши укупно десет победа и 26 подијума уз 12 пол позиција на 110 трка.

Алфа Ромео се придружио Зауберу чиме ће се вратити у Формулу 1 након дуже од 30 година.

Заубер је саопштио да је постигао "вишегодишње техничко и комерцијално партнерство" с италијанским произвођачем аутомобила, који је дио компаније Фиат Крајслер.

Од 2018. године тим ће носити назив Алфа Ромео Заубер. Од наредне године болиди Забуера носиће лого Алфа Ромеа с Ферраријевим мотором.

Серђо Маркионе, извршни директор ФЦА-а, рекао је да споразум представља значајан корак у преобликовању бренда Алфа Ромео.

Алфа Ромео се посљедњи пут појавила у Формули 1 1985. године. Највећа достигнућа остварила је у прве двије године присуства у Формули 1 када су Ђузепе "Нино" Фарина и Хуан Мануел Фангђо у Алфама 1950. године, односно 1951. освојили наслов шампиона.

Очекује се да ће Шарл Леклер из Ферраријевог јуниорског програма и шампион Формуле 2 возити за Алфа Ромео Заубер, док би други возач требао бити још један Ферарријев "производ" Антонио Ђиованаци.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар