Сага готова - Загорац каријеру наставља у Шпанији!

Раде Загорац неће играти за Партизан! Црно-бели су дуго чекали велико појачање, али. . .  Загорац у Бетису! Договор је коначно пао. . .

Кошарка 29.11.2017 | 10:45
Сага готова - Загорац каријеру наставља у Шпанији!
Иако је Загорац био близу потписа са београдским Партизаном, преговори нису урадили плодом.

Његов менаџер Мишко Ражнатовић, потврдио је на Твитеру да је бивши играч Меге потписао уговор са Реал Бетисом.

Талентовани играч је претходних је претходних пет сезона играо за Мегу, да би летос потписао трогодишњи уговор са Мемфис Гризлисима. 

Међутим пред почетак НБА сезоне су у Мемфису одлучили да је Загорац вишак и раскинули су уговор са 22-годишњим Радетом који игра на позицији крила. 

Клуб из Севиље после девет кола заузима последње место на табелли.

После десетак дана затишја и претходних преговора са Партизаном, Ефесом и Андрором, коначно је решена судбина Радета Загорца, једног од наших најперспективнијих кошаркаша!

Доскрашњи члан НБА лигаша Мемфиса који се афирмисао у Меги, договорио се са шпанским Бетисом. Преостало је још само да Загорац прође рутинске лекарске прегледе, после чега ће ставити параф на уговор до краја сезоне 2018/19. 

Подсетимо, Раде Загорац био је буквално на корак од потписа за Партизан. И мада су преговори имали свој позитиван ток и цела прича била на прагу озваничења, о чему смо и писали, долазак некадашњег капитена Меге у црно-бело јато није реализован због непремостивих препрека две стране око дужине и висине уговора... 

Од тренутка када је, сада већ пре 43 дана, добио отказ у Мемфис Гризлисима "тик" уочи старта НБА сезоне и то након лета које је посветио тренинзима у САД и припремама за улогу "рукија" у тиму увелико смењеног тренера Дејвида Физдејла, трајала је сага о Загорчевом повратку у Србију, али у редове Партизана.

Челници и тренер црно-белих, Мирослав Николић, нису крили да очекују звучно појачање што пре, ни Загорац се није стидео да јавно говори о жељи да заигра за Партизан за који, незванично, и навија, али се упркос обостраној жељи цела ствар отегла ево скоро до краја ФИБА "брејка" који је на неко време потиснуо клупску кошарку у други план.

Крај паузе за наступе репрезентације и повратак клупским темама кратким твитом означио је Ражнатовић, који за сада није понудио више детаља о уговору који је са последњепласираним тимом шпанске АЦБ лиге, Бетисом, потписао потенцијални репрезентативац Србије и играч који би вероватно играо за "орлове" да претходна два лета није потрошио радећи на себи и спремајући се за НБА каријеру.

Загорца у Севиљи, граду који има "фењераша" у АЦБ лиги - екипу са скором 0-9 - неће дочекати неки од српских кошаркаша, али ће му у адаптацији на нову средину, језик, културу, навике, лигу и саиграче помоћи црногорски репрезенативац, Владимир Голубовић.

Но, оно што љубитеље кошарке у нашој земљи тренутно највише занима је чињеница да Загорца (бар до краја сезоне) неће гледати на овдашњим паркетима.

Извор: моззартспорт

фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар