Saga gotova - Zagorac karijeru nastavlja u Španiji!

Rade Zagorac neće igrati za Partizan! Crno-beli su dugo čekali veliko pojačanje, ali. . .  Zagorac u Betisu! Dogovor je konačno pao. . .

Košarka 29.11.2017 | 10:45
Saga gotova - Zagorac karijeru nastavlja u Španiji!
Iako je Zagorac bio blizu potpisa sa beogradskim Partizanom, pregovori nisu uradili plodom.

Njegov menadžer Miško Ražnatović, potvrdio je na Tviteru da je bivši igrač Mege potpisao ugovor sa Real Betisom.

Talentovani igrač je prethodnih je prethodnih pet sezona igrao za Megu, da bi letos potpisao trogodišnji ugovor sa Memfis Grizlisima. 

Međutim pred početak NBA sezone su u Memfisu odlučili da je Zagorac višak i raskinuli su ugovor sa 22-godišnjim Radetom koji igra na poziciji krila. 

Klub iz Sevilje posle devet kola zauzima poslednje mesto na tabelli.

Posle desetak dana zatišja i prethodnih pregovora sa Partizanom, Efesom i Androrom, konačno je rešena sudbina Radeta Zagorca, jednog od naših najperspektivnijih košarkaša!

Doskrašnji član NBA ligaša Memfisa koji se afirmisao u Megi, dogovorio se sa španskim Betisom. Preostalo je još samo da Zagorac prođe rutinske lekarske preglede, posle čega će staviti paraf na ugovor do kraja sezone 2018/19. 

Podsetimo, Rade Zagorac bio je bukvalno na korak od potpisa za Partizan. I mada su pregovori imali svoj pozitivan tok i cela priča bila na pragu ozvaničenja, o čemu smo i pisali, dolazak nekadašnjeg kapitena Mege u crno-belo jato nije realizovan zbog nepremostivih prepreka dve strane oko dužine i visine ugovora... 

Od trenutka kada je, sada već pre 43 dana, dobio otkaz u Memfis Grizlisima "tik" uoči starta NBA sezone i to nakon leta koje je posvetio treninzima u SAD i pripremama za ulogu "rukija" u timu uveliko smenjenog trenera Dejvida Fizdejla, trajala je saga o Zagorčevom povratku u Srbiju, ali u redove Partizana.

Čelnici i trener crno-belih, Miroslav Nikolić, nisu krili da očekuju zvučno pojačanje što pre, ni Zagorac se nije stideo da javno govori o želji da zaigra za Partizan za koji, nezvanično, i navija, ali se uprkos obostranoj želji cela stvar otegla evo skoro do kraja FIBA "brejka" koji je na neko vreme potisnuo klupsku košarku u drugi plan.

Kraj pauze za nastupe reprezentacije i povratak klupskim temama kratkim tvitom označio je Ražnatović, koji za sada nije ponudio više detalja o ugovoru koji je sa poslednjeplasiranim timom španske ACB lige, Betisom, potpisao potencijalni reprezentativac Srbije i igrač koji bi verovatno igrao za "orlove" da prethodna dva leta nije potrošio radeći na sebi i spremajući se za NBA karijeru.

Zagorca u Sevilji, gradu koji ima "fenjeraša" u ACB ligi - ekipu sa skorom 0-9 - neće dočekati neki od srpskih košarkaša, ali će mu u adaptaciji na novu sredinu, jezik, kulturu, navike, ligu i saigrače pomoći crnogorski reprezenativac, Vladimir Golubović.

No, ono što ljubitelje košarke u našoj zemlji trenutno najviše zanima je činjenica da Zagorca (bar do kraja sezone) neće gledati na ovdašnjim parketima.

Izvor: mozzartsport

foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar