АБА 2: "Хладне" руке у Скендерији, Босна на -23!

Кошаркаши Босне поражени су у премијерном мечу седмог кола Друге АБА лиге од лидера на табели Приморске, 57:80.

Кошарка 28.11.2017 | 21:30
АБА 2: "Хладне" руке у Скендерији, Босна на -23!
Босна је у прошлом колу након три продужетка поражена у Сплиту, док вечерас није било неизвјесности.

"Студенти" су имали лоше шутерско вече пошто су укупно из игре шутирали 30 одсто, а за три поена мизерних 20 одсто.

Босна - Приморска 57:80 (11:16, 12:24, 14:21, 20:19)

Лидери на табели су одлично отворили меч и већ након четири минута имали десет поена разлике, 4:14, али су кошаркаши Босне "затегли" одбрану и кошаркашима Приморске до краја прве четвртине дозволили само два поена па се на паузу отишло при резултату 11:16 за госте из Словеније.

Играчи Приморске су други квартал отворили серијом 14:2 и створили залиху од 17 поена предности пред старт треће четвртине.

Босна је у првом полувремену из игре шутирала мизерних 22 одсто, док су за три поена били успјешни само једном из дванаест покушаја и изгубили девет лопти па се на одмор отишло при резултату 23:40.

У трећој четвртини играчима Босне су и даље биле "хладне" руке па су гости из Словеније наставили да увећавају предност, која је на крају трећег периода износила 24 поена разлике. Гости из Словеније су демонстрирали своја најјача оружја, одличан шут за три поена и квалитетну одбрану из које су долазили до лаких поена из контранапада.

У посљедњем кварталу играчи Приморске су "одрађивали посао" и опет стигли и до 30 поена предности, али су "студенти" донекле "упристојили" овај пораз пошто су задњу четвртину ријешили у своју корист 20:19.

Најбољи у редовима екипе из Сарајева били су Милија Миковић са 14 поена, Кори Бредфорд је додао 12 поена, док је двоцифрен био и Драшко Кнежевић са 10 постигнутих поена.

Код гостију су најбољи били Ален Хоџић и Гезим Морина са по 15 постигнутих поена.

Ово је за Босну био пети пораз у Другој АБА лиги ове сезоне, док су популарни "тигрови" на скору од шест побједа и једног пораза.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар