ABA 2: "Hladne" ruke u Skenderiji, Bosna na -23!

Košarkaši Bosne poraženi su u premijernom meču sedmog kola Druge ABA lige od lidera na tabeli Primorske, 57:80.

Košarka 28.11.2017 | 21:30
ABA 2: "Hladne" ruke u Skenderiji, Bosna na -23!
Bosna je u prošlom kolu nakon tri produžetka poražena u Splitu, dok večeras nije bilo neizvjesnosti.

"Studenti" su imali loše šutersko veče pošto su ukupno iz igre šutirali 30 odsto, a za tri poena mizernih 20 odsto.

Bosna - Primorska 57:80 (11:16, 12:24, 14:21, 20:19)

Lideri na tabeli su odlično otvorili meč i već nakon četiri minuta imali deset poena razlike, 4:14, ali su košarkaši Bosne "zategli" odbranu i košarkašima Primorske do kraja prve četvrtine dozvolili samo dva poena pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 11:16 za goste iz Slovenije.

Igrači Primorske su drugi kvartal otvorili serijom 14:2 i stvorili zalihu od 17 poena prednosti pred start treće četvrtine.

Bosna je u prvom poluvremenu iz igre šutirala mizernih 22 odsto, dok su za tri poena bili uspješni samo jednom iz dvanaest pokušaja i izgubili devet lopti pa se na odmor otišlo pri rezultatu 23:40.

U trećoj četvrtini igračima Bosne su i dalje bile "hladne" ruke pa su gosti iz Slovenije nastavili da uvećavaju prednost, koja je na kraju trećeg perioda iznosila 24 poena razlike. Gosti iz Slovenije su demonstrirali svoja najjača oružja, odličan šut za tri poena i kvalitetnu odbranu iz koje su dolazili do lakih poena iz kontranapada.

U posljednjem kvartalu igrači Primorske su "odrađivali posao" i opet stigli i do 30 poena prednosti, ali su "studenti" donekle "upristojili" ovaj poraz pošto su zadnju četvrtinu riješili u svoju korist 20:19.

Najbolji u redovima ekipe iz Sarajeva bili su Milija Miković sa 14 poena, Kori Bredford je dodao 12 poena, dok je dvocifren bio i Draško Knežević sa 10 postignutih poena.

Kod gostiju su najbolji bili Alen Hodžić i Gezim Morina sa po 15 postignutih poena.

Ovo je za Bosnu bio peti poraz u Drugoj ABA ligi ove sezone, dok su popularni "tigrovi" na skoru od šest pobjeda i jednog poraza.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar