Збогом РТС-у, РТРС-у?! Гдје ћемо гледати велике догађаје?

Квалификације, Лига нација и Еуро 2020 на Спортклубу! И не само у Србији, него у целом региону.

Фудбал 30.11.2017 | 12:00
Збогом РТС-у, РТРС-у?! Гдје ћемо гледати велике догађаје?
Национални јавни сервиси губе трку са специјализованим спортским каналима. Оно што је у свету одавно пракса, полако стиже и у српске домове. И не само у српске, већ на простор целе бивше Југославије. Ако желиш врхунски спорт у својој дневној соби - плати. Спортклуб је себи обезбедио јак аргумент у расправи о томе зашто би то учинио. СББ-ов спортски канал купио је ексклузивна права на преносе квалификационих мечева за Европско првенство 2020, Мундијал 2022, Лигу нација 2018/2019 и 2020/2021 и као крунски драгуљ: сам Еуро 2020. године!

Наравно, то што је Спортклуб купио ексклузивна  права за преносе не значи да не може да их уз одређену надокнаду изнајми Радио телевизији Србије, као што је до сада чинио са неким тениским и кошаркашким такмичењима. Међутим, кад су у питању ова највећа и самим тим најскупља такмичења пословна логика налаже да ТВ права задрже за себе.

Што ће рећи, сва је прилика да ћете, ако будете желели да гледате најбоља репрезентативна такмичења, а нема који љубитељ фудбала неће желети да гледа Еуро, морати да постанете претплатник СББ-а. У Европи је већ одавно тако: сваки ужитак кошта.

Тек да истакнемо, Спортклуб је постао власник ТВ права за преносе утакмица поменутих такмичења и у Хрватској, Црној Гори, Словенији, Босни и Херцеговини и Македонији!

А што се тиче српског јавног сервиса, програмску шему мораће да испуни неким јефтинијим садржајем. У модерном свету, где је све бизнис, биће ту све мање спорта.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар