Изречена казна за убиство супруге

Кантонални суд у Бихаћу осудио је данас полицајца Рифета Лулића (46) из Цазина на казну затвора у трајању од 14 година, због убиства супруге Миреле (37), које се догодило половином јуна ове године у цазинском насељу Горња Копривна.

Босна и Херцеговина 28.11.2017 | 14:42
Изречена казна за убиство супруге
У образложењу висине казне судско вијеће је навело да је Лулић у почетку негирао кривицу за убиство супруге, али да је касније, у наставку суђења, признао извршење овог кривичног дјела и због њега се покајао.

Ради се о првостепеној пресуди, након које Тужилаштво и одбрана имају право жалбе, а Лулић се од извршења убиства налази у притвору који ће му бити урачунат у висину казне.

Подсјећамо да се ово убиство, које је потресло Унско сански кантон, догодило у породичној кући која припада оцу и мајци убијене.

Лулић се довезао пред кућу родитеља своје супруге, ушао у унутрашњост објекта и у једној од соба на спрату затекао супругу и пуцао у њу из пиштоља.

Полицајац је несретну жену убио док је спавала испуцавши при том седам метака, колико се налазило у шаржеру пиштоља, а увиђајем је утврђено како је највише метака испуцао у главу жртве. За вријеме убиства, отац и мајка су радили у башти која се налазила иза куће.

Након убиства, Лулић се аутомобилом сам одвезао до зграде Полицијске станице у Цазину те признао шта је урадио, након чега је лишен слободе. Супружници су дуго времена имали проблеме у браку у којем имају и троје малољетне дјеце, два сина и једну кћерку. Разлог брачних размирица било је Лулићево невјерство, због чега је његова супруга дуго времена имала психичке проблеме, те се лијечила од депресије.

Убица је запријетио супрузи да не смије одлазити од куће и одводити дјецу, што она није послушала већ је отишла код родитеља и повела са собом 4-годишњег сина. Лулић је неколико сати прије убиства дошао по малишана те га одвео кући у Кривају, код брата и сестре, након чега се вратио и убио супругу.

Извор: Независне

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

мргуд33

28.11.2017 14:03

Овоме манијаку само ,,свилен гајтан треба да пресуди,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

О бозе

28.11.2017 14:16

Зар само 14 година за убиство са умисљајем?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није битно

28.11.2017 14:24

Мало треба га на вјесање испред крузног тока и полицијске станице монструм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мачак

28.11.2017 14:36

Познат ми је случај гдје давно прије рата милиционер кад се вратио кући с посла затекао супругу и швалера у кревету. Он је убио швалера због чег је дуго био у затвору у којем је од робијања добио дијабетес и слабовидост а његова бивша супруга живи у свом родном мјесту које је далеко од његовог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маца

28.11.2017 17:32

Мацак ти си слуцај за психијатрију, болесноуман исто као тај убица.

Name

битно је!!

28.11.2017 14:37

За сваки метак по двије године!! Метак вриједи висе!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нијаз

28.11.2017 16:02

Преблага казна требало је бар 40 па нек размишља.

Name

Миле

28.11.2017 18:15

Сељацина Примитивна, треба му забранити да Дјецу види икако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака вам част

29.11.2017 09:55

мо мило за драго, лудаку доживотни затвор и одузети му дјецу, кад их не може гледати јадна мајка зар требају да их гледају неко из његове породице. Дјецу само мајчиној фамилији дати, јер њихова кћерка је убијена а то су и њихова унучад а он и његови су обични јади.

Name

мачак

29.11.2017 11:33

За овај овдје случај "Миле" и "Свака вам част" добро коментаришу. У овом случају је у међусобном обрачуну супружника убијена голорука супруга ни за што. Данас су у моди разводи бракова. Послије развода дјеца опет виђају оба родитеља. У овом овдје случају мајку дјеца никад више не могу видјети а отац то није заслужио да га икад више виде дјеца. Нико га неће жалити ако жив иструне у затвору. Није му нико крив изван куће него он сам својој жени а тиме и дјеци и себи.