Izrečena kazna za ubistvo supruge

Kantonalni sud u Bihaću osudio je danas policajca Rifeta Lulića (46) iz Cazina na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina, zbog ubistva supruge Mirele (37), koje se dogodilo polovinom juna ove godine u cazinskom naselju Gornja Koprivna.

Bosna i Hercegovina 28.11.2017 | 14:42
Izrečena kazna za ubistvo supruge
U obrazloženju visine kazne sudsko vijeće je navelo da je Lulić u početku negirao krivicu za ubistvo supruge, ali da je kasnije, u nastavku suđenja, priznao izvršenje ovog krivičnog djela i zbog njega se pokajao.

Radi se o prvostepenoj presudi, nakon koje Tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe, a Lulić se od izvršenja ubistva nalazi u pritvoru koji će mu biti uračunat u visinu kazne.

Podsjećamo da se ovo ubistvo, koje je potreslo Unsko sanski kanton, dogodilo u porodičnoj kući koja pripada ocu i majci ubijene.

Lulić se dovezao pred kuću roditelja svoje supruge, ušao u unutrašnjost objekta i u jednoj od soba na spratu zatekao suprugu i pucao u nju iz pištolja.

Policajac je nesretnu ženu ubio dok je spavala ispucavši pri tom sedam metaka, koliko se nalazilo u šaržeru pištolja, a uviđajem je utvrđeno kako je najviše metaka ispucao u glavu žrtve. Za vrijeme ubistva, otac i majka su radili u bašti koja se nalazila iza kuće.

Nakon ubistva, Lulić se automobilom sam odvezao do zgrade Policijske stanice u Cazinu te priznao šta je uradio, nakon čega je lišen slobode. Supružnici su dugo vremena imali probleme u braku u kojem imaju i troje maloljetne djece, dva sina i jednu kćerku. Razlog bračnih razmirica bilo je Lulićevo nevjerstvo, zbog čega je njegova supruga dugo vremena imala psihičke probleme, te se liječila od depresije.

Ubica je zaprijetio supruzi da ne smije odlaziti od kuće i odvoditi djecu, što ona nije poslušala već je otišla kod roditelja i povela sa sobom 4-godišnjeg sina. Lulić je nekoliko sati prije ubistva došao po mališana te ga odveo kući u Krivaju, kod brata i sestre, nakon čega se vratio i ubio suprugu.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

mrgud33

28.11.2017 14:03

Ovome manijaku samo ,,svilen gajtan treba da presudi,,,,

ODGOVORITE
Name

O boze

28.11.2017 14:16

Zar samo 14 godina za ubistvo sa umisljajem?!

ODGOVORITE
Name

Nije bitno

28.11.2017 14:24

Malo treba ga na vjesanje ispred kruznog toka i policijske stanice monstrum.

ODGOVORITE
Name

mačak

28.11.2017 14:36

Poznat mi je slučaj gdje davno prije rata milicioner kad se vratio kući s posla zatekao suprugu i švalera u krevetu. On je ubio švalera zbog čeg je dugo bio u zatvoru u kojem je od robijanja dobio dijabetes i slabovidost a njegova bivša supruga živi u svom rodnom mjestu koje je daleko od njegovog.

ODGOVORITE
Name

Maca

28.11.2017 17:32

Macak ti si slucaj za psihijatriju, bolesnouman isto kao taj ubica.

Name

bitno je!!

28.11.2017 14:37

Za svaki metak po dvije godine!! Metak vrijedi vise!!

ODGOVORITE
Name

Nijaz

28.11.2017 16:02

Preblaga kazna trebalo je bar 40 pa nek razmišlja.

Name

Mile

28.11.2017 18:15

Seljacina Primitivna, treba mu zabraniti da Djecu vidi ikako

ODGOVORITE
Name

Svaka vam čast

29.11.2017 09:55

mo milo za drago, ludaku doživotni zatvor i oduzeti mu djecu, kad ih ne može gledati jadna majka zar trebaju da ih gledaju neko iz njegove porodice. Djecu samo majčinoj familiji dati, jer njihova kćerka je ubijena a to su i njihova unučad a on i njegovi su obični jadi.

Name

mačak

29.11.2017 11:33

Za ovaj ovdje slučaj "Mile" i "Svaka vam čast" dobro komentarišu. U ovom slučaju je u međusobnom obračunu supružnika ubijena goloruka supruga ni za što. Danas su u modi razvodi brakova. Poslije razvoda djeca opet viđaju oba roditelja. U ovom ovdje slučaju majku djeca nikad više ne mogu vidjeti a otac to nije zaslužio da ga ikad više vide djeca. Niko ga neće žaliti ako živ istrune u zatvoru. Nije mu niko kriv izvan kuće nego on sam svojoj ženi a time i djeci i sebi.