СББ ће подржати усвајање акциза

Савез за бољу будућност /СББ/ подржаће у Парламентарној скупштини БиХ усвајање сета закона о акцизама којим је предвиђено повећање цијена акциза на гориво, потврдио је предсједник ове странке Фахрудин Радончић.

Босна и Херцеговина 28.11.2017 | 13:36
СББ ће подржати усвајање акциза
Радончић је на конференцији за новинаре у Сарајеву рекао да је јутрос одржана сједница Колегијума СББ-а на којој је било ријечи о новом Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о акцизама БиХ.

Он је подсјетио да је СББ раније најављивао да ће гласати за закон када буде обезбијеђена потпуна транспарентност утрошка средстава, односно када средства буду усмјерена искључиво у изградњу путева.

“Не знам зашто је то /предсједавајући Савјета министара Денис/ Звиздић прилично непотребно одуговлачио, али смо сада добили приједлог закона који гарантује да ће се комплетан новац користити за изградњу путева и ауто-путева. Такође, биће посебни, одвојени рачуни”, истакао је Радончић, преноси “Аваз”.

Према његовим ријечима, СББ ће тражити и да буде основана заједничка комисија Парламентарне скупштине БиХ која ће пратити утрошак и транспарентност средстава.

На питање да прокоментарише лобирање страних амбасадора за усвајање сета закона о акцизама, Радончић је одговорио да је то потпуно природна потреба и дио њиховог посла.

Да би се добила средства за Транспортну заједницу, подсјетио је он, услови Међународног монетарног фонда су и анализа у “БХ Телекому” и “ХТ Еронету”. Он сматра да ће то бити много већи изазов за СДА.

Лидер СББ-а је изразио наду да ће сада бити обзебијеђена већина за усвајање сета закона о акцизама.

Он је потврдио да ће министри из СББ-а понудити оставке на нивоу БиХ и Федерације БиХ, те да чека састанак са предсједником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем на којем ће сазнати да ли су СДА и ХДЗ пронашли новог коалиционог партнера.

“Што се нас тиче, да будем прецизан, СББ је конструктивна опозиција на нивоу БиХ и ФБиХ и тако ћемо се и понашати”, нагласио је Радончић.

Извор: Агенције

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Лажно Име

28.11.2017 13:23

Шта лопов може друго подржати... нада медовине :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ап

28.11.2017 13:36

Него шта.Не излази се из аута.Срамота ићи пијешке или бициклом а нема нас гори.Све гологузани.Ученици и студенти иду аутима.Јел треба даље коментарисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

28.11.2017 15:05

Тако је, а овај сзп фол се брине за народ, што их не запосле, да људи имају плату! Лажни моралисти.

Name

Пун ми граз

28.11.2017 13:55

Овај је тиме подржао СнДс а СДСу и СЗП забио нож у ледја. Сад Додик мирно може да чека изборе . Паре ће лећи тачно на вријеме прије избора.. Мада није ни ти висе вазно. “Вазно” је да је опозиција пристала на све Додикове приједлоге о “заједничком раду” . Прво пљују по резиму па га онда милују и сарадјују. Иста говна друго паковање. А народ се препире измедју себе због њих!!! Сваста!!! Збогом РС . Вријеме је за паковање ствари. Није вриједна ни једна дрзава на овом свијету мог здравља а камо ли здравља И напредка моје дјеце.Поготово не оваква РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ре Пун ми геаз

28.11.2017 17:01

Није забио нож у леђа СЗП и СДС јер то исто и они тражеТранспарентност и да лова иде само за путеве а не у буђет и то нече прочи јер Додик то нече хоче да лова буде на располагању влади да она одређује у шта че се користити тако да од акциза нема ништа.

Name

Бале Баки

28.11.2017 15:10

Даце оставку и до избора бити опозиција,додусе у техницком мандату на власти ал тако је то. Подрзаце акцизе да би били миљеници великих сила ал колко год се трудили теско да це до побједе на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђувегија

28.11.2017 20:43

ЛИК ЈЕ ОМРАЖЕН,И ЗРЕО ЗА ПЕНЗИЈЕ.