SBB će podržati usvajanje akciza

Savez za bolju budućnost /SBB/ podržaće u Parlamentarnoj skupštini BiH usvajanje seta zakona o akcizama kojim je predviđeno povećanje cijena akciza na gorivo, potvrdio je predsjednik ove stranke Fahrudin Radončić.

Bosna i Hercegovina 28.11.2017 | 13:36
SBB će podržati usvajanje akciza
Radončić je na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da je jutros održana sjednica Kolegijuma SBB-a na kojoj je bilo riječi o novom Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama BiH.

On je podsjetio da je SBB ranije najavljivao da će glasati za zakon kada bude obezbijeđena potpuna transparentnost utroška sredstava, odnosno kada sredstva budu usmjerena isključivo u izgradnju puteva.

“Ne znam zašto je to /predsjedavajući Savjeta ministara Denis/ Zvizdić prilično nepotrebno odugovlačio, ali smo sada dobili prijedlog zakona koji garantuje da će se kompletan novac koristiti za izgradnju puteva i auto-puteva. Takođe, biće posebni, odvojeni računi”, istakao je Radončić, prenosi “Avaz”.

Prema njegovim riječima, SBB će tražiti i da bude osnovana zajednička komisija Parlamentarne skupštine BiH koja će pratiti utrošak i transparentnost sredstava.

Na pitanje da prokomentariše lobiranje stranih ambasadora za usvajanje seta zakona o akcizama, Radončić je odgovorio da je to potpuno prirodna potreba i dio njihovog posla.

Da bi se dobila sredstva za Transportnu zajednicu, podsjetio je on, uslovi Međunarodnog monetarnog fonda su i analiza u “BH Telekomu” i “HT Eronetu”. On smatra da će to biti mnogo veći izazov za SDA.

Lider SBB-a je izrazio nadu da će sada biti obzebijeđena većina za usvajanje seta zakona o akcizama.

On je potvrdio da će ministri iz SBB-a ponuditi ostavke na nivou BiH i Federacije BiH, te da čeka sastanak sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem na kojem će saznati da li su SDA i HDZ pronašli novog koalicionog partnera.

“Što se nas tiče, da budem precizan, SBB je konstruktivna opozicija na nivou BiH i FBiH i tako ćemo se i ponašati”, naglasio je Radončić.

Izvor: Agencije

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Lažno Ime

28.11.2017 13:23

Šta lopov može drugo podržati... nada medovine :)

ODGOVORITE
Name

ap

28.11.2017 13:36

Nego šta.Ne izlazi se iz auta.Sramota ići piješke ili biciklom a nema nas gori.Sve gologuzani.Učenici i studenti idu autima.Jel treba dalje komentarisati.

ODGOVORITE
Name

Gojko

28.11.2017 15:05

Tako je, a ovaj szp fol se brine za narod, što ih ne zaposle, da ljudi imaju platu! Lažni moralisti.

Name

Pun mi graz

28.11.2017 13:55

Ovaj je time podržao SnDs a SDSu i SZP zabio nož u ledja. Sad Dodik mirno može da čeka izbore . Pare će leći tačno na vrijeme prije izbora.. Mada nije ni ti vise vazno. “Vazno” je da je opozicija pristala na sve Dodikove prijedloge o “zajedničkom radu” . Prvo pljuju po rezimu pa ga onda miluju i saradjuju. Ista govna drugo pakovanje. A narod se prepire izmedju sebe zbog njih!!! Svasta!!! Zbogom RS . Vrijeme je za pakovanje stvari. Nije vrijedna ni jedna drzava na ovom svijetu mog zdravlja a kamo li zdravlja I napredka moje djece.Pogotovo ne ovakva RS

ODGOVORITE
Name

@re Pun mi geaz

28.11.2017 17:01

Nije zabio nož u leđa SZP i SDS jer to isto i oni tražeTransparentnost i da lova ide samo za puteve a ne u buđet i to neče proči jer Dodik to neče hoče da lova bude na raspolaganju vladi da ona određuje u šta če se koristiti tako da od akciza nema ništa.

Name

Bale Baki

28.11.2017 15:10

Dace ostavku i do izbora biti opozicija,doduse u tehnickom mandatu na vlasti al tako je to. Podrzace akcize da bi bili miljenici velikih sila al kolko god se trudili tesko da ce do pobjede na izborima.

ODGOVORITE
Name

Đuvegija

28.11.2017 20:43

LIK JE OMRAŽEN,I ZREO ZA PENZIJE.