Спрема се ново лансирање ракете?

Токио је пресрео радио сигнале који указују на то да се Сјеверна Кореја спрема за још једно лансирање балистичке ракете.

Свијет 28.11.2017 | 12:14
Спрема се ново лансирање ракете?
Међутим, ти сигнали нису неуобичајени, а сателитски снимци не показују нову активност, рекао је за Ројтерс извор из јапанске Владе.

"За сада нема довољно доказа да би процијенили да ли ће бити новог лансирања", рекао је извор Ројтерса.

Јапанска новинска агенција Кјодо јавља да је јапанска Влада на високом стању приправности, након што су пресретнути радио сигнали. Агенција додаје да су можда у питању зимске припреме војске Сјеверне Кореје.

Јужнокорејски министар за уједињење, Чо Мјанг-гјон, рекао је да је било примјетних кретања сјевернокорејске војске, међутим, нема чврстих доказа који указују на то да се спрема нови нуклеарни или ракетни тест.

"Сјеверна Кореја није вршила нуклеарне и ракетне тестове, али смо скоро примјетили да упорно тестирају ракетне моторе и горива", рекао је Чо, додајући да им је потребно још времена да утврде да ли се активност у Сјеверној Кореји може приписати нуклеарном или ракетном тесту.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зоол

28.11.2017 11:48

Влада Јапана је у приправности да махне руком када их буде прелетјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Занимљиво

28.11.2017 16:47

Када год су ови лансирали и испробавали ракете оне су летјеле свуда,преко разних територија,занимљиво да ницији ПВО није оборио ни једну или то није бас тако једноставно како се мисли.

Name

Тик так

28.11.2017 19:54

Немогуце је оборити интерконтиненталну ракету. Она има предност првог старта. Од ње немс одбране. Ако је и пборис у силазној путањи, оборио си је изнад своје главе. Ови моги замајавати своју јавност, лако је замајавају да су слетали на мјесец. То је такодје немогуце.