Sprema se novo lansiranje rakete?

Tokio je presreo radio signale koji ukazuju na to da se Sjeverna Koreja sprema za još jedno lansiranje balističke rakete.

Svijet 28.11.2017 | 12:14
Sprema se novo lansiranje rakete?
Međutim, ti signali nisu neuobičajeni, a satelitski snimci ne pokazuju novu aktivnost, rekao je za Rojters izvor iz japanske Vlade.

"Za sada nema dovoljno dokaza da bi procijenili da li će biti novog lansiranja", rekao je izvor Rojtersa.

Japanska novinska agencija Kjodo javlja da je japanska Vlada na visokom stanju pripravnosti, nakon što su presretnuti radio signali. Agencija dodaje da su možda u pitanju zimske pripreme vojske Sjeverne Koreje.

Južnokorejski ministar za ujedinjenje, Čo Mjang-gjon, rekao je da je bilo primjetnih kretanja sjevernokorejske vojske, međutim, nema čvrstih dokaza koji ukazuju na to da se sprema novi nuklearni ili raketni test.

"Sjeverna Koreja nije vršila nuklearne i raketne testove, ali smo skoro primjetili da uporno testiraju raketne motore i goriva", rekao je Čo, dodajući da im je potrebno još vremena da utvrde da li se aktivnost u Sjevernoj Koreji može pripisati nuklearnom ili raketnom testu.

Izvor: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zool

28.11.2017 11:48

Vlada Japana je u pripravnosti da mahne rukom kada ih bude preletjela.

ODGOVORITE
Name

Zanimljivo

28.11.2017 16:47

Kada god su ovi lansirali i isprobavali rakete one su letjele svuda,preko raznih teritorija,zanimljivo da niciji PVO nije oborio ni jednu ili to nije bas tako jednostavno kako se misli.

Name

Tik tak

28.11.2017 19:54

Nemoguce je oboriti interkontinentalnu raketu. Ona ima prednost prvog starta. Od nje nems odbrane. Ako je i pboris u silaznoj putanji, oborio si je iznad svoje glave. Ovi mogi zamajavati svoju javnost, lako je zamajavaju da su sletali na mjesec. To je takodje nemoguce.