Богдановић срушио НБА шампиона!

Богдан Богдановић постигао је одлучујуће поене у победи Сакраменто Кингса над Голден Стејт Вориорсима, 110:106.  Богдан за победу и рушење шампиона! Сакраметно уписао тек пети тријумф ове сезоне, али најзначајнији - против Голден Стејта, актуелног шампиона НБА лиге.  На колена пред Богданом! Хитац за победу, у срце шампиону! Српски ас прво решио акцију против Дрејмонда Грина уз звук сирене, а онда убацио и два слободна бацања за потврду тријумфа.

Кошарка 28.11.2017 | 12:00
Богдановић срушио НБА шампиона!
Српски кошаркаш прецизан за два поена био је на 12,6 секунди до краја меча, када је поентирао преко најбољег дефанзивца лиге, Дрејмонда Грина.

Резултат је тада био 108:106, а шампион лиге имао је напад за победу. Клеј Томпсон је промашио за три поена, а потом је Богдановић био и на дефанзивном скоку.

Бивши играч Партизана ухватио је лопту, а затим је био и фаулиран, после чега је погодио оба слободна бацања, 110:106. То је био и коначан резултат и Богдановић је са ова два потеза био најзаслужнији за тријумф Кингса.

Богдановић је на крају меч завршио са 12 поена (4/7 из игре), три асистенција и два скока, а оно што је најважнији, можда по први пут играо је у завршници меча, пошто то претходно није била пракса.

Тренер Јегер му је сада дао шансу да игра у последњих пет минута утакмице, што је наш кошаркаш апсолутно искористио. Најефикаснији код Кингса био је Вили Коли-Стајн који је убацио 19 поена уз осам скокова.

Двоцифрен учинак имали су још Џорџ Хил са 16, Гарет Темпл и Фрејн Мејсон ИИИ са по 14 поена, док је Зек Рендолф додао 11 уз шест скокова.

Голден Стејт био је ослабљен у овом мечу, пошто је тренер Стив Кер одлучио да Стеф Кари и Кевин Дурент не играју због блажих повреда.

У пораженом саставу Томпсон је постигао 21 поена, а промашио је последња четири шута након тројке на три минута пре краја, док је Патрик Мекау убацио 16 уз седам асистенција.

Грин је постигао 14 уз осам проигравања и четири скока, 11 је додао Андре Игудала, а десет Шон Ливингстон.



Сакраменто Кингси одиграли су 19 утакмица у сезони и имају тек пет победа. Последњи тријумф остварили су у гостима и то на терену актуелног шампиона НБА лиге Голден Стејта - 110:106.

Вориорсима је то био тек пети пораз, уз 15 тријумфа.

Кингси су одиграли тимски савршену утакмицу, у којој је Богдан Богдановић постигаио 12 поена за 21 минут. Србин је уписао два скока и три асистенције. Иначе, некадашњи ас Партизана и Фенербахчеа је 12 секунди пре краја постигао кош којим су Кингси прешли у вођство 108:106.

Вили Коли Штајн био је први стрелац Сакрамента са 19 поена, осам скокова и шест асистенција. Џорџ Хил постигао је 16, Гарет Темпл 14, исто колико и Френк Мејсон. Без Стефа Карија и Кевина Дурента најефикаснији у екипи Голден Стејта био је Клеј Томпсон, који је са 21 поеном био и први стрелац меча.

Нека свако зна, па и актуелни НБА шампион, да је Богдан Богдановић хладнокрвни кошаркашки снајпериста!

Нема тог противника чију „главу“ не може да скине српски ас, нема те одбране која може да га заустави када се заинати, нема тог дефанзивца који може да га сачува, па макар то био и Дрејмонд Грин! И управо преко човека који зна и може све Богдановић је прецртао Голден Стејт! Богдановић је усред дома актуелног НБА шампиона демонстрирао силу и донео Сакраменту највећу овосезонску победу - 110:106 (27:27, 26:28, 30:27, 27:24).

Оно што се можда и најмање очекивало ове сезоне - догодило се! Кингси су ове сезоне врло лоши у гостима, али овај брејк памтиће Дејв Јергер и његов млади тим дуго. А Богдан Богдановић вече у којем је бацио Голден Стејт на колена! 

Цела утакмица решавала се у последњем минуту! А онда је Богдановић урадио онои што најбоље зна - узео лопту у руке и створио чисту магију. У најважнијем нападу на утакмициБогдановић је имао лудачку храброст да крене на Дрејмонда Грина и то самих неколико секунди пре оглашавања сирене. Ушао је на десни двокорак, погидао се на шут и онда имао довољно времена да испрати Гринов лет и пад, како би несметано постигао кош вредан победе! 



И то није било све! Пошто је Клеј Томпсон промашио шансу да окрене резултат са дистанце, лопта је поново завршила у Богдановићевим рукама, а Патрику Мекоуу није преостало ништа друго него да направи брзи фаул и пошаље српског мајстора на линију пенала. Наравно, Богдан је поново био хладнокрван и сигуран. Голден Стејт је пао! 

Треба, ипак, бити искрен и указати на чињеницу да за Вориорсе нису наступали Стеф Кари и Кевин Дурант, што је засигурно имало свог утицаја на коначни резултат. Али то не умањује Богдановићеву бриљантност у моментима када се победник одлучивао. 

Богдан је меч завршио са 12 поена (4/7 из игре), али и три асистенције и два скока за 21 минут на паркету. Најефикаснији играч међу Кингсима био је Вили Коли Стајн са 19 поена (8/9 из игре), те осам скокова и шест асистенција. Џорџ Хил дописао је 16, а Герет Темпл 14 поена. На супротној страни Клеј Томпсон је имао 21, а Патрик Мекоу 16 поена, уз седам завршних додавања и четири украдене лопте. Дрејмонд Грин је скупио 14 поена и осам асистенција.

Лоу Вилијамс постигао је 42 поена у дербију Лос Анђелеса. Клиперси су савлдалаи Лејкерсе 120:115. Блејк Грифин је имао сјајан учинак у 11 тријумфу Клиперса, постигавши 26 поена, 11 скокова и шест асистенција.

Сан Антонио уписао је 12 победу у сезони, уз седам пораза. Спарси су код куће савлдали Далас (5-15) 115:108. Први стрелац меча био је Ламаркус Олдриџ са 33 поена.

Бобан Марјановић није играо за Детроит против Бостона. Одлични Селтикси доживели су трећи пораз на свом паркету - 118:108. Тобиас Харис је постигао 31 поен, али је Андре Драмонд имао невероватна 22 скока, као и 26 поена. За "трипл-дабл" фалиле су му четири асистенције.

НБА, понедељак/уторак:

Индијана - Орландо 121:109
Филаделфија - Кливленд 91:113
Бостон - Детроит 108:118
Њујорк - Портланд 91:103
Хјустон - Бруклин 117:103
Сан Антонио - Далас 115:108
Голден Стејт - Сакраменто 106:110
Клиперси - Лејкерси 120:115

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар