Bogdanović srušio NBA šampiona!

Bogdan Bogdanović postigao je odlučujuće poene u pobedi Sakramento Kingsa nad Golden Stejt Voriorsima, 110:106.  Bogdan za pobedu i rušenje šampiona! Sakrametno upisao tek peti trijumf ove sezone, ali najznačajniji - protiv Golden Stejta, aktuelnog šampiona NBA lige.  Na kolena pred Bogdanom! Hitac za pobedu, u srce šampionu! Srpski as prvo rešio akciju protiv Drejmonda Grina uz zvuk sirene, a onda ubacio i dva slobodna bacanja za potvrdu trijumfa.

Košarka 28.11.2017 | 12:00
Bogdanović srušio NBA šampiona!
Srpski košarkaš precizan za dva poena bio je na 12,6 sekundi do kraja meča, kada je poentirao preko najboljeg defanzivca lige, Drejmonda Grina.

Rezultat je tada bio 108:106, a šampion lige imao je napad za pobedu. Klej Tompson je promašio za tri poena, a potom je Bogdanović bio i na defanzivnom skoku.

Bivši igrač Partizana uhvatio je loptu, a zatim je bio i fauliran, posle čega je pogodio oba slobodna bacanja, 110:106. To je bio i konačan rezultat i Bogdanović je sa ova dva poteza bio najzaslužniji za trijumf Kingsa.

Bogdanović je na kraju meč završio sa 12 poena (4/7 iz igre), tri asistencija i dva skoka, a ono što je najvažniji, možda po prvi put igrao je u završnici meča, pošto to prethodno nije bila praksa.

Trener Jeger mu je sada dao šansu da igra u poslednjih pet minuta utakmice, što je naš košarkaš apsolutno iskoristio. Najefikasniji kod Kingsa bio je Vili Koli-Stajn koji je ubacio 19 poena uz osam skokova.

Dvocifren učinak imali su još Džordž Hil sa 16, Garet Templ i Frejn Mejson III sa po 14 poena, dok je Zek Rendolf dodao 11 uz šest skokova.

Golden Stejt bio je oslabljen u ovom meču, pošto je trener Stiv Ker odlučio da Stef Kari i Kevin Durent ne igraju zbog blažih povreda.

U poraženom sastavu Tompson je postigao 21 poena, a promašio je poslednja četiri šuta nakon trojke na tri minuta pre kraja, dok je Patrik Mekau ubacio 16 uz sedam asistencija.

Grin je postigao 14 uz osam proigravanja i četiri skoka, 11 je dodao Andre Igudala, a deset Šon Livingston.



Sakramento Kingsi odigrali su 19 utakmica u sezoni i imaju tek pet pobeda. Poslednji trijumf ostvarili su u gostima i to na terenu aktuelnog šampiona NBA lige Golden Stejta - 110:106.

Voriorsima je to bio tek peti poraz, uz 15 trijumfa.

Kingsi su odigrali timski savršenu utakmicu, u kojoj je Bogdan Bogdanović postigaio 12 poena za 21 minut. Srbin je upisao dva skoka i tri asistencije. Inače, nekadašnji as Partizana i Fenerbahčea je 12 sekundi pre kraja postigao koš kojim su Kingsi prešli u vođstvo 108:106.

Vili Koli Štajn bio je prvi strelac Sakramenta sa 19 poena, osam skokova i šest asistencija. Džordž Hil postigao je 16, Garet Templ 14, isto koliko i Frenk Mejson. Bez Stefa Karija i Kevina Durenta najefikasniji u ekipi Golden Stejta bio je Klej Tompson, koji je sa 21 poenom bio i prvi strelac meča.

Neka svako zna, pa i aktuelni NBA šampion, da je Bogdan Bogdanović hladnokrvni košarkaški snajperista!

Nema tog protivnika čiju „glavu“ ne može da skine srpski as, nema te odbrane koja može da ga zaustavi kada se zainati, nema tog defanzivca koji može da ga sačuva, pa makar to bio i Drejmond Grin! I upravo preko čoveka koji zna i može sve Bogdanović je precrtao Golden Stejt! Bogdanović je usred doma aktuelnog NBA šampiona demonstrirao silu i doneo Sakramentu najveću ovosezonsku pobedu - 110:106 (27:27, 26:28, 30:27, 27:24).

Ono što se možda i najmanje očekivalo ove sezone - dogodilo se! Kingsi su ove sezone vrlo loši u gostima, ali ovaj brejk pamtiće Dejv Jerger i njegov mladi tim dugo. A Bogdan Bogdanović veče u kojem je bacio Golden Stejt na kolena! 

Cela utakmica rešavala se u poslednjem minutu! A onda je Bogdanović uradio onoi što najbolje zna - uzeo loptu u ruke i stvorio čistu magiju. U najvažnijem napadu na utakmiciBogdanović je imao ludačku hrabrost da krene na Drejmonda Grina i to samih nekoliko sekundi pre oglašavanja sirene. Ušao je na desni dvokorak, pogidao se na šut i onda imao dovoljno vremena da isprati Grinov let i pad, kako bi nesmetano postigao koš vredan pobede! 



I to nije bilo sve! Pošto je Klej Tompson promašio šansu da okrene rezultat sa distance, lopta je ponovo završila u Bogdanovićevim rukama, a Patriku Mekouu nije preostalo ništa drugo nego da napravi brzi faul i pošalje srpskog majstora na liniju penala. Naravno, Bogdan je ponovo bio hladnokrvan i siguran. Golden Stejt je pao! 

Treba, ipak, biti iskren i ukazati na činjenicu da za Voriorse nisu nastupali Stef Kari i Kevin Durant, što je zasigurno imalo svog uticaja na konačni rezultat. Ali to ne umanjuje Bogdanovićevu briljantnost u momentima kada se pobednik odlučivao. 

Bogdan je meč završio sa 12 poena (4/7 iz igre), ali i tri asistencije i dva skoka za 21 minut na parketu. Najefikasniji igrač među Kingsima bio je Vili Koli Stajn sa 19 poena (8/9 iz igre), te osam skokova i šest asistencija. Džordž Hil dopisao je 16, a Geret Templ 14 poena. Na suprotnoj strani Klej Tompson je imao 21, a Patrik Mekou 16 poena, uz sedam završnih dodavanja i četiri ukradene lopte. Drejmond Grin je skupio 14 poena i osam asistencija.

Lou Vilijams postigao je 42 poena u derbiju Los Anđelesa. Klipersi su savldalai Lejkerse 120:115. Blejk Grifin je imao sjajan učinak u 11 trijumfu Klipersa, postigavši 26 poena, 11 skokova i šest asistencija.

San Antonio upisao je 12 pobedu u sezoni, uz sedam poraza. Sparsi su kod kuće savldali Dalas (5-15) 115:108. Prvi strelac meča bio je Lamarkus Oldridž sa 33 poena.

Boban Marjanović nije igrao za Detroit protiv Bostona. Odlični Seltiksi doživeli su treći poraz na svom parketu - 118:108. Tobias Haris je postigao 31 poen, ali je Andre Dramond imao neverovatna 22 skoka, kao i 26 poena. Za "tripl-dabl" falile su mu četiri asistencije.

NBA, ponedeljak/utorak:

Indijana - Orlando 121:109
Filadelfija - Klivlend 91:113
Boston - Detroit 108:118
Njujork - Portland 91:103
Hjuston - Bruklin 117:103
San Antonio - Dalas 115:108
Golden Stejt - Sakramento 106:110
Klipersi - Lejkersi 120:115

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar