Пено: Ово је нереално!

Кошаркаш Србије Стефан Пено описао је осећај победе у хали "Александар Николић" пред домаћом публиком као "нереалан".  Нека не брину Тео, Јовић, Васа и Богдан, ту је Стефан Пено! "Ово је феноменалан осећај - играти пред свим овим људима, победити, носити дрес Србије. Чекамо следеће окупљање, па да наставимо где смо стали", каже млади плејмејкер Србије.

Кошарка 28.11.2017 | 15:45
Пено: Ово је нереално!
Србија је са 105:87 победила Грузију на свом терену и остварила други убедљив тријумф пошто је пре три дана побеђена и Аустрија са 85:64.

Пено је против Грузије одиграо одличну партију, а у четвртој четвртини је сам направио серију од 10 узастопних поена за Србију. Уз 17 поена, имао је и девет асистенција и три украдене лопте.

"Осећај? Одличан. Нереално. Мало би било рећи нереално о окупљању са 'А' селекцијом али рецимо као што сам рекао, ови старији и искуснији играчи су нам помогли да се уклопимо веома брзо и осећај је после овога стварно феноменалан, играти пред овим људима и победити. Ништа, чекамо сад следеће окупљање", рекао је Пено после утакмице.

На констатацију новинара да је убацио 17 поена Пено пита "Колико?" и потом додаје да није битан учина него да се победи што више може утакмица.

"Превише нам помаже искуство старијих. Нису се они поставили као да су они старији, а ми смо млађи. Сви смо исти, једнаки и то је много помогло у свему", објашњава плеј Албе.

Опис српског селектора Александра Ђорђевића сместио је у једну реч – легенда.

"Зна кошарку и помогао ми је и на терену и ван терена шта треба, стварно сам срећан што сам овде", напомиње Пено и каже да на почетку није имао трему иако је тако изгледало.

"Не бих рекао да је нека трема, само сам играо кошарку, где је била предност, после се мени отворило, а на почетку неком другом", истакао је Пено.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар