Peno: Ovo je nerealno!

Košarkaš Srbije Stefan Peno opisao je osećaj pobede u hali "Aleksandar Nikolić" pred domaćom publikom kao "nerealan".  Neka ne brinu Teo, Jović, Vasa i Bogdan, tu je Stefan Peno! "Ovo je fenomenalan osećaj - igrati pred svim ovim ljudima, pobediti, nositi dres Srbije. Čekamo sledeće okupljanje, pa da nastavimo gde smo stali", kaže mladi plejmejker Srbije.

Košarka 28.11.2017 | 15:45
Peno: Ovo je nerealno!
Srbija je sa 105:87 pobedila Gruziju na svom terenu i ostvarila drugi ubedljiv trijumf pošto je pre tri dana pobeđena i Austrija sa 85:64.

Peno je protiv Gruzije odigrao odličnu partiju, a u četvrtoj četvrtini je sam napravio seriju od 10 uzastopnih poena za Srbiju. Uz 17 poena, imao je i devet asistencija i tri ukradene lopte.

"Osećaj? Odličan. Nerealno. Malo bi bilo reći nerealno o okupljanju sa 'A' selekcijom ali recimo kao što sam rekao, ovi stariji i iskusniji igrači su nam pomogli da se uklopimo veoma brzo i osećaj je posle ovoga stvarno fenomenalan, igrati pred ovim ljudima i pobediti. Ništa, čekamo sad sledeće okupljanje", rekao je Peno posle utakmice.

Na konstataciju novinara da je ubacio 17 poena Peno pita "Koliko?" i potom dodaje da nije bitan učina nego da se pobedi što više može utakmica.

"Previše nam pomaže iskustvo starijih. Nisu se oni postavili kao da su oni stariji, a mi smo mlađi. Svi smo isti, jednaki i to je mnogo pomoglo u svemu", objašnjava plej Albe.

Opis srpskog selektora Aleksandra Đorđevića smestio je u jednu reč – legenda.

"Zna košarku i pomogao mi je i na terenu i van terena šta treba, stvarno sam srećan što sam ovde", napominje Peno i kaže da na početku nije imao tremu iako je tako izgledalo.

"Ne bih rekao da je neka trema, samo sam igrao košarku, gde je bila prednost, posle se meni otvorilo, a na početku nekom drugom", istakao je Peno.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar