Симоновић: Момци "гину" од првог дана за побједу!

Кошаркаш Србије Марко Симоновић каже да ће се националном дресу увек када може одазвати, али и да саиграчи из екипе пружају максимум од првог дана припрема.

Кошарка 28.11.2017 | 13:45
Симоновић: Момци "гину" од првог дана за побједу!
Време за припрему прве две утакмице квалификација је трајало свега неколико дана, а у међувремену су остварене две победе.

Нешто теже него што се очекивало, "Орлови" су у другом полувремену савладали отпор Грузије и победили са 105:87. Симоновић и Мачван су у четвртој четвртини дали по две битне тројке када се разлика правила.

"Добра утакмица. Мало теже прво полувреме, они су играли и контролисали, ми смо имали контролу утакмице, али касније смо ушли у јачу и агресивнију одбрану, градили поен по поен, направили велику разлику и привели утакмицу мирно крају. Свака част момцима, велики резултат, велике две победе, чекамо фебруар месец и идемо даље".

Симоновић се прибојавао да би могло да буде и теже у прва два квалификациона окршаја. Репрезентативци су се у потпуно измењеном саставу окупили 21. новембра и имали су свега три дана за припрему дуела са Аустријом. Добили су Аустријанце 85:64, а сада је "пала" и Грузија.

"Мислио сам чак да ће можда бити и мало теже али као што видите момци сви стварно 'гину' од првог дана је стварно било на максимуму и понашање и у хотелу и ван хотела и на тренингу и стварно сјајно", каже Симоновић.

Крило Зенита из Санкт Петербурга каже да му путовања не падају лако јер сада следи дуг пут на север, али додаје да се и са тиме може носити некако.

"Ми ћемо се увек одазвати шта год буде било и оно, наравно под условом да ли можемо или не због клупских обавеза и тако даље. Сви ми волимо да играмо за репрезентацију. Мени је то нешто најлепше и ја ћу сигурно увек бити ту", одговара Симоновић на питање како играчи гледају на читаву збрку у вези са новим системом квалификовања.

У "Пиониру" је било нешто више публике него против Аустрије.

"Грузија је, да кажем мало атрактивнији противник од Аустрије па су људи препознали да нам треба мало још нека додатна енергија и стварно је било сјајно", закључио је Симоновић.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар