Simonović: Momci "ginu" od prvog dana za pobjedu!

Košarkaš Srbije Marko Simonović kaže da će se nacionalnom dresu uvek kada može odazvati, ali i da saigrači iz ekipe pružaju maksimum od prvog dana priprema.

Košarka 28.11.2017 | 13:45
Simonović: Momci "ginu" od prvog dana za pobjedu!
Vreme za pripremu prve dve utakmice kvalifikacija je trajalo svega nekoliko dana, a u međuvremenu su ostvarene dve pobede.

Nešto teže nego što se očekivalo, "Orlovi" su u drugom poluvremenu savladali otpor Gruzije i pobedili sa 105:87. Simonović i Mačvan su u četvrtoj četvrtini dali po dve bitne trojke kada se razlika pravila.

"Dobra utakmica. Malo teže prvo poluvreme, oni su igrali i kontrolisali, mi smo imali kontrolu utakmice, ali kasnije smo ušli u jaču i agresivniju odbranu, gradili poen po poen, napravili veliku razliku i priveli utakmicu mirno kraju. Svaka čast momcima, veliki rezultat, velike dve pobede, čekamo februar mesec i idemo dalje".

Simonović se pribojavao da bi moglo da bude i teže u prva dva kvalifikaciona okršaja. Reprezentativci su se u potpuno izmenjenom sastavu okupili 21. novembra i imali su svega tri dana za pripremu duela sa Austrijom. Dobili su Austrijance 85:64, a sada je "pala" i Gruzija.

"Mislio sam čak da će možda biti i malo teže ali kao što vidite momci svi stvarno 'ginu' od prvog dana je stvarno bilo na maksimumu i ponašanje i u hotelu i van hotela i na treningu i stvarno sjajno", kaže Simonović.

Krilo Zenita iz Sankt Peterburga kaže da mu putovanja ne padaju lako jer sada sledi dug put na sever, ali dodaje da se i sa time može nositi nekako.

"Mi ćemo se uvek odazvati šta god bude bilo i ono, naravno pod uslovom da li možemo ili ne zbog klupskih obaveza i tako dalje. Svi mi volimo da igramo za reprezentaciju. Meni je to nešto najlepše i ja ću sigurno uvek biti tu", odgovara Simonović na pitanje kako igrači gledaju na čitavu zbrku u vezi sa novim sistemom kvalifikovanja.

U "Pioniru" je bilo nešto više publike nego protiv Austrije.

"Gruzija je, da kažem malo atraktivniji protivnik od Austrije pa su ljudi prepoznali da nam treba malo još neka dodatna energija i stvarno je bilo sjajno", zaključio je Simonović.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar