Вујошевић: Два лица "змајева"!

Селектор кошаркаша Босне и Херцеговине Душко Вујошевић није био задовољан партијом свог тима против Француске, али је истакао да су ове квалификације најбоља школа за његове младе играче.

Кошарка 28.11.2017 | 13:15
Вујошевић: Два лица "змајева"!
"Змајеви" су се добро држали синоћ у француском Руену три четвртине, али су у посљедњој положили оружје пред "триколорима" - 84:65 (19:12, 20:22, 22:15, 23:16) у другом колу квалификација за Мундобаскет 2019. године у Кини.

"У кошарци може да се добије или да се изгуби. Ми смо заслужено изгубили и ја честитам Французима на заслуженој побједи. Овај француски тим има веома добар однос кад је у питању ангажованост, трчање и борбеност, бољи него кад су били у пуном саставу. Сигурно је да су Французи, иако су били ослабљени, јачи од наше младе екипе. Ми смо показали два лица, пуно боље у првом полувремену, али наравно нисам задовољан како смо играли", изјавио је Вујошевић на конференцији за штампу послије сусрета.

Према његовим ријечима, овај пораз, али и цијели циклус квалификација за најбоља школа за млади тим БиХ.

"Доста кошева смо примили у посљедњим секундама напада Француске и кад се погледа статистика шута за три поена, која није толико лоша, међутим, највећи број тих поена смо дали кад више није било важно. Из овог меча морамо много тога да научимо, ово је прилика за наш млади тим да стекне искуство јер је за моје играче ово најбоља школа кошарке у Европи. Мислим на играње у квалификацијама, а наравно нигдје нема добре бесплатне школе.Вјерујем да ћемо у будућности показати много бољу игру", подвукао је селектор "змајева".

Вујошевићев тим је у оквиру Групе Е забиљежио побједу над Русијом и синоћњи пораз од Француза, а наредни меч ће играти у фебруару 2018. године против селекције Белгије, која је поражена у оба досадашња дуела.



Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар