Vujošević: Dva lica "zmajeva"!

Selektor košarkaša Bosne i Hercegovine Duško Vujošević nije bio zadovoljan partijom svog tima protiv Francuske, ali je istakao da su ove kvalifikacije najbolja škola za njegove mlade igrače.

Košarka 28.11.2017 | 13:15
Vujošević: Dva lica "zmajeva"!
"Zmajevi" su se dobro držali sinoć u francuskom Ruenu tri četvrtine, ali su u posljednjoj položili oružje pred "trikolorima" - 84:65 (19:12, 20:22, 22:15, 23:16) u drugom kolu kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine u Kini.

"U košarci može da se dobije ili da se izgubi. Mi smo zasluženo izgubili i ja čestitam Francuzima na zasluženoj pobjedi. Ovaj francuski tim ima veoma dobar odnos kad je u pitanju angažovanost, trčanje i borbenost, bolji nego kad su bili u punom sastavu. Sigurno je da su Francuzi, iako su bili oslabljeni, jači od naše mlade ekipe. Mi smo pokazali dva lica, puno bolje u prvom poluvremenu, ali naravno nisam zadovoljan kako smo igrali", izjavio je Vujošević na konferenciji za štampu poslije susreta.

Prema njegovim riječima, ovaj poraz, ali i cijeli ciklus kvalifikacija za najbolja škola za mladi tim BiH.

"Dosta koševa smo primili u posljednjim sekundama napada Francuske i kad se pogleda statistika šuta za tri poena, koja nije toliko loša, međutim, najveći broj tih poena smo dali kad više nije bilo važno. Iz ovog meča moramo mnogo toga da naučimo, ovo je prilika za naš mladi tim da stekne iskustvo jer je za moje igrače ovo najbolja škola košarke u Evropi. Mislim na igranje u kvalifikacijama, a naravno nigdje nema dobre besplatne škole.Vjerujem da ćemo u budućnosti pokazati mnogo bolju igru", podvukao je selektor "zmajeva".

Vujoševićev tim je u okviru Grupe E zabilježio pobjedu nad Rusijom i sinoćnji poraz od Francuza, a naredni meč će igrati u februaru 2018. godine protiv selekcije Belgije, koja je poražena u oba dosadašnja duela.



Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar