Дачић: Док је Руса, Косово неће у УН

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да самопроглашено Косово никада неће постати чланица УН док год је Русија на страни Србије.

Србија 28.11.2017 | 09:47
Дачић: Док је Руса, Косово неће у УН
Дачић је за РТС рекао да Приштина манипулише бројкама када је ријеч о земљама које су признале једнострано проглашену косовску независност са жељом да то буде подстицај за нека нова признања.

Он је назвао лажним наводе приштинских званичника да Косово “неумољиво иде ка двије трећине” земаља УН које су признале независност, те поновио да се на том списку налазе “свакакве творевине које нису чланице УН, као на примјер Кукова острва”.

Дачић је истакао да противници Србије нису лаки и да је ријеч о притисцима великих сила које улажу протесте земљама које повлаче признање самопроглашеног Косова.

“Ту су велике уцене, али ту су и разне непристојне понуде”, рекао је Дачић, напомињући да је шеф димпломатије самопроглашеног Косова албански милионер Беџет Пацоли.

Дачић је поновио да питање косовске независности није ријешено и да Приштина никада неће бити члан УН. “Србија неће водити ратове, али проблем Косова у смислу независности није ријешен”, рекао је Дачић и додао да су многе земље послије Каталоније схватиле колики је то проблем.

Када је ријеч о гледиштима да треба чекати повољнији историјски тренутак за рјешавање питања Косова и Метохије, Дачић је рекао да, нажалост, вријеме у овом тренутку на међународној сцени неће радити толико добро за Србију, осим ако не дође до тектонских промјена у политици западних сила.

“Ево примера – Рамуш Харадинај је прогласио за празник дан албанске заставе. Значи следеће године Република Српска проглашава за празник дан државности Србије. Сада нико није ништа рекао на ту тему”, рекао је Дачић.

На питање да ли Србију на крају европског пута чека питање Косово или ЕУ, Дачић је поновио да у том случају “неће бити европског пута”.

“Ако Европа буде способна да такво питање постави, то значи да ће све државе у ЕУ признати Косово. Пошто се то неће десити, ми нећемо бити суочени са том дилемом од ЕУ, али хоћемо од земаља које су билатерално признале”, рекао је Дачић.

Извор: Срна

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Карадоз

28.11.2017 09:01

Умори ли се овај некад од изјава, парира му само Милорад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

28.11.2017 09:05

Е мој Дацицу досад је то њет костало Србију преко десет милијарди еура, а ви се фалите са извозом двјеста милиона долара јабука и сљива у Русију. Ви никако да схватите да смо ми браца са Русима али да нам кесе нису сестре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

економиста

28.11.2017 09:07

Србија не треба да приступи ЕУ! Јер какве користи има Хрватска од тога? Има: да јој радно способно становниство сљака у Њемацкој, а ови опет истицу како је то право партнерство (данке Деутсцхланд)!? Право партнерство је некоме омогуцити да се развија код своје куце, а све остало је нови вид неоколонијализма унутар ЕУ под изговором људских слобода демокрације. Треба унаприједити производњу за властите потребе, а не те потребе покривати из вана. То је најбоља припрема за будуцност. Срдацан поздрав форуму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лажно Име

28.11.2017 09:59

Драги економисто,немаш појма о економији. Како би зарадио ако не продас продукт? Без извоза нема зараде. Без улагања нема фабрика. Без пара неможе се направити фабрика. Без Европе нема субвенција. Од Руске љубави се не живи :)

Name

Хопла

28.11.2017 11:19

Зато је Хрватска опустосена земља. Од силних фабрика се не види небо, а трговина цвјета као никада, ха, ха.. Ах да, заборавих извоз је као никад до сада..

Name

попара

28.11.2017 09:08

Зна ли се је ли Србија руски протекторат и зна ли неко које су границе Србије+

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија из Зворника

28.11.2017 09:24

ста це Србији цланство у Европцкој Унији јел кад поврати своје терторје Косово Македониу Црну Гору Банију Лику Кордун Српско Приморје и кад граница буде код Загреба на западу на Сар Планини на југу и кад Грцка буде границна земља на југоистоку онда це Србија постављати услове

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПД Сања

28.11.2017 09:25

Пуцаш из празне дачићу ка и дудук

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

28.11.2017 09:41

Wоw-Дацицу, отпјевај то, мозда те неко послуса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харден

28.11.2017 09:42

Мозес ли дати само одговор на питање,засто српска листа гласа за Харадинаја као премијера?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лажно Име

28.11.2017 10:00

Косово је држава са чланством или без...

ОДГОВОРИТЕ
Name

медју нама

28.11.2017 11:20

Исто као и РС:)

Name

Лажно Име

28.11.2017 11:56

Можда иисто измедју женских или ловачких разговора... Хахахаха

Name

Посљедња Вијест

28.11.2017 11:15

Трамп обећао Дачићу,ако престане да поништава признања у банана државама,за мјесец дана ће Америка,Њемачка,Енглеска и Француска повући признања,а иза њих ће наступити масовна отказивања.Мој министре чиме се ти бавиш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лажно Име

28.11.2017 11:58

Ма досадило му као и овим нашим да се стално бави привредом и економијом државе,па мало...

Name

ТУБОРГ

28.11.2017 11:28

Господине Туборг(личи на флашу Туборга),уз пуно уважавање морамо вам рећи да је РС е н т и т е т у саставу државе Босне и Херцеговине и није лијепо ни уљудно давати јој атрибуте државе .Поготово то није лијепо од државе која је парафом преузела одређене обавезе у Дејтону.Господине,када се неко побуни против оваквих или сличних ставова ,Ви и ваша политика ангажујете Информер,Новости,РТРС,СРНУ и сличне па почнете спиновати о угрожавању срба.Срби ће временом схватити да их највише угрожавају њихови политичари међу којима се посебно истичете ви и милорад додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срб

28.11.2017 11:40

Дацицу превисе се месате у унутрасње ствари бих. Ресавајте проблем косова а рс и бих пустите на миру. Доста сте ви музли србе из бих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Креле

28.11.2017 13:31

Дачићу .... ако не мозеш са шиптарима немој бацати око на БиХ. Многи су због тога поломили зубе.