Малољетник украо новац из радње

Радници Полицијске станице Србац открили су и ухапсили седамнаестогодишњег малољетника (Д. Џ) из насеља Црнаја у општини Србац, који је јуче око 7 часова из трговинске радње „Душанка“ у Повеличу отудјио 1100 марака.

Република Српска 27.11.2017 | 22:37
Малољетник украо новац из радње
Прије него што је узео новац из касе, како сазнаје дописник БН портала, малољетник се физички сукобио са радницом Мирјаном Вученовић, која га је препознала и поред капуљаче на глави, и том приликом задао јој неколико тешких удараца након чега је Вученовићева завршила у Општој болници Градишка гдје јој је указана медицинска помоћ, али и констатовано да нема прелома те је враћена кући .

„Отворила сам радњу и слагала хљеб, када ме је неко с ледја ухватио за руке и почео гурати у магацин. Милила сам да се неко од колега из сусједних продавница шали, али кад сам се окренула видјела сам младића са капуљачом и одмах препознала јер је често долазио у ову продавницу. Кад је видио да сам га препознала, почео је да ме удара и рукама и ногама док сам била на поду, а потом је брзо узео паре и нестао из продавнице“, каже претучена и још увијек у шоку трговкиња. Одмах је обавјештена полиција о овом догадјају која је успјешно организована потјера и ухватила младог разбојника.

Власница продавнице Душанка Шушчевић каже да је ова трговина двадесет пута била на мети провалника за исто толико година од кад је почела са радом, али до сада није откривен ни један извршилац, мада је причињена знатна материјална штета.

„Стално сам у страху, а нарочито након провале у моју кућу, која се догодила уочи светог Арандјеловдана, 20 новембра. Провалници су искористили неколико минута мог одсуства из куће, ушли, све испретурали, отудјили неке ствари и пронашли кључ од атумобила „Дасто“ којег сам купила 2015. године. Још увијек није пронадјен“, прича забринута власница трговине Душанка Шушчевић.

Више детаља о овим случајевима нисмо могли добити у Полицијској станици Србац, јер је за то овлаштен портпарол Полицијске управе Градишка, која ће се огласити саопштењем за јавност.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар