Maloljetnik ukrao novac iz radnje

Radnici Policijske stanice Srbac otkrili su i uhapsili sedamnaestogodišnjeg maloljetnika (D. DŽ) iz naselja Crnaja u opštini Srbac, koji je juče oko 7 časova iz trgovinske radnje „Dušanka“ u Poveliču otudjio 1100 maraka.

Republika Srpska 27.11.2017 | 22:37
Maloljetnik ukrao novac iz radnje
Prije nego što je uzeo novac iz kase, kako saznaje dopisnik BN portala, maloljetnik se fizički sukobio sa radnicom Mirjanom Vučenović, koja ga je prepoznala i pored kapuljače na glavi, i tom prilikom zadao joj nekoliko teških udaraca nakon čega je Vučenovićeva završila u Opštoj bolnici Gradiška gdje joj je ukazana medicinska pomoć, ali i konstatovano da nema preloma te je vraćena kući .

„Otvorila sam radnju i slagala hljeb, kada me je neko s ledja uhvatio za ruke i počeo gurati u magacin. Milila sam da se neko od kolega iz susjednih prodavnica šali, ali kad sam se okrenula vidjela sam mladića sa kapuljačom i odmah prepoznala jer je često dolazio u ovu prodavnicu. Kad je vidio da sam ga prepoznala, počeo je da me udara i rukama i nogama dok sam bila na podu, a potom je brzo uzeo pare i nestao iz prodavnice“, kaže pretučena i još uvijek u šoku trgovkinja. Odmah je obavještena policija o ovom dogadjaju koja je uspješno organizovana potjera i uhvatila mladog razbojnika.

Vlasnica prodavnice Dušanka Šuščević kaže da je ova trgovina dvadeset puta bila na meti provalnika za isto toliko godina od kad je počela sa radom, ali do sada nije otkriven ni jedan izvršilac, mada je pričinjena znatna materijalna šteta.

„Stalno sam u strahu, a naročito nakon provale u moju kuću, koja se dogodila uoči svetog Arandjelovdana, 20 novembra. Provalnici su iskoristili nekoliko minuta mog odsustva iz kuće, ušli, sve ispreturali, otudjili neke stvari i pronašli ključ od atumobila „Dasto“ kojeg sam kupila 2015. godine. Još uvijek nije pronadjen“, priča zabrinuta vlasnica trgovine Dušanka Šuščević.

Više detalja o ovim slučajevima nismo mogli dobiti u Policijskoj stanici Srbac, jer je za to ovlašten portparol Policijske uprave Gradiška, koja će se oglasiti saopštenjem za javnost.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar