СП - квалификације: Првенац Русије, Грци и Чеси 2-0!

Кошаркаши Русије, Чешке, Грчке и Естоније забележили су победе у другом колу квалификација за Мундобаскет 2019. године.  Сада није било драме - Грци прегазили Израел! Добра партија капитена Ника Калатеса.  Првенац Русије, Белгијанци на дну! Сергеј Карашев предводи Зборнају до победе у другом колу квалификација за Мундобаскет.

Кошарка 27.11.2017 | 21:10
СП - квалификације: Првенац Русије, Грци и Чеси 2-0!
Руси су са две серије 9:0 и 15:2 преокренули лош старт меча са 9:23 и савладали Белгију 76:69, за прву победу у Групи Е.

Блистао је Сергеј Карашев са пет од 14 поена у последњих 40 секунди, а имао је и шест скокова, три украдене лопте и две асистенције.

Пратио га је Дмитри Кулагин са десет поена и девет асистенција, за прекид серије "Зборнаје" од три пораза у низу. Белгијанце је предводио Жан Салуму са 17 поена.

Кошаркаши Русије уписали су прву победу у квалификацијама за Светско првенство, пошто су у Нижњем Новгороду савладали Белгију са 76:69 у другом колу Е групе.

Зборнаја је на старту квалификација доживела изненађујући пораз од Босне и Херцеговине, а Белгијанцима је ово други неуспех у такмичењу.

Тројица расположених играча у тиму Русије су била довољна да се освоје два бода. Сергеј Карашев је забележио 12 поена и шест скокова, Андреј Зубков је дао један мање, док јеДимитри Кулагин имао 10 поена и девет асистенција. 

Жан Саламу је са 17 поена био најбољи стрелац у белгијској селекцији.

Вечерас од 20.45 у Руану се у другој утакмици ове групе састају репрезентације Француске и Босне и Херцеговине.