SP - kvalifikacije: Prvenac Rusije, Grci i Česi 2-0!

Košarkaši Rusije, Češke, Grčke i Estonije zabeležili su pobede u drugom kolu kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine.  Sada nije bilo drame - Grci pregazili Izrael! Dobra partija kapitena Nika Kalatesa.  Prvenac Rusije, Belgijanci na dnu! Sergej Karašev predvodi Zbornaju do pobede u drugom kolu kvalifikacija za Mundobasket.

Košarka 27.11.2017 | 21:10
SP - kvalifikacije: Prvenac Rusije, Grci i Česi 2-0!
Rusi su sa dve serije 9:0 i 15:2 preokrenuli loš start meča sa 9:23 i savladali Belgiju 76:69, za prvu pobedu u Grupi E.

Blistao je Sergej Karašev sa pet od 14 poena u poslednjih 40 sekundi, a imao je i šest skokova, tri ukradene lopte i dve asistencije.

Pratio ga je Dmitri Kulagin sa deset poena i devet asistencija, za prekid serije "Zbornaje" od tri poraza u nizu. Belgijance je predvodio Žan Salumu sa 17 poena.

Košarkaši Rusije upisali su prvu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pošto su u Nižnjem Novgorodu savladali Belgiju sa 76:69 u drugom kolu E grupe.

Zbornaja je na startu kvalifikacija doživela iznenađujući poraz od Bosne i Hercegovine, a Belgijancima je ovo drugi neuspeh u takmičenju.

Trojica raspoloženih igrača u timu Rusije su bila dovoljna da se osvoje dva boda. Sergej Karašev je zabeležio 12 poena i šest skokova, Andrej Zubkov je dao jedan manje, dok jeDimitri Kulagin imao 10 poena i devet asistencija. 

Žan Salamu je sa 17 poena bio najbolji strelac u belgijskoj selekciji.

Večeras od 20.45 u Ruanu se u drugoj utakmici ove grupe sastaju reprezentacije Francuske i Bosne i Hercegovine. 



U Grupi F Češka je slavila u Finskoj 65:56 za drugu pobedu u nizu. Meč su obeležile oscilacije odbrana dva tima – 9:19, pa 21:6, pa 8:13.

Čehe je predvodio Blejk Šilb sa 17 poena i šest skokova, 14 je ubacio Hurban, dok je Balvin imao 16 skokova i sedam asistencija uz osam poena.

Kod Finaca su dvocifren učinak imali Šon Haf sa 13 i Ahonen sa 11 poena.

U Grupi H Grčka je slavila u derbiju protiv Izraela 82:61, dok je Estonija savladala Veliku Britaniju 73:70.

Grci su protiv Izraelaca bili jači za tandem Panatinaikosa Nika Kalatisa i Tanazisa Adetokumba, a predvodio ih je Janopulos sa 13 poena.

Po 11 su dodali Kalatis uz osam asistencija i Dušan Šakota, dok je deset dodao Mavroidis uz šest uhvaćenih lopti.

Najefikasniji kod gostiju su bili Hauel Džunior sa 13 poena uz devet skokova, te Blat, Timor i Kohen sa po deset poena.

Posle prošlonedeljne drame u Lesteru, košarkaši Grčke su u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo upisali ubedljivu pobedu nad Izraelom. Bilo je 82:61 za Helene u meču odigranom u Heraklionu na Kritu u okviru H grupe.

Haris Janopulos je sa 13 poena bio najefikasniji u grčkoj selekciji sa 13 poena, kapitenNik Kalates i Dušan Šakota ubacili su po 11, a ovaj prvi je imao i osam asistencija, dok jeDimitris Mavreidis dodao na to još 10 poena.

Ričard Hauvel je sa 13 poena bio najbolji strelac u slabom izdanju selekcije Izraela, dok su po 10 poena ubacili Tamir Blat, Bar Timor i Džejkob Koen.

U drugoj utakmici ove grupe večeras se još sastaju reprezentacije Estonije i Velike Britanije, a utakmica se igra u Talinu.

Estonija je zabeležila prvu pobedu predvođena Martinom Pasojom sa 15 poena i šest skokova, dok je u ekipi VB najefikasniji bio Majl Heson sa 14 poena uz osam uhvaćenih lopti.

Grupa E:
Rusija – Belgija 76:69
20:45 Francuska – BiH

Grupa F:
Finska – Češka 56:65
20:45 Island – Bugarska

Grupa G:
Srbija – Gruzija
20:20 Austrija – Nemačka

Grupa H:
Grčka – Izrael 82:61
Estonija – V. Britanija 73:70

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar