Олаџувон би да подучава Порзингиса!

Легенда НБА кошарке Хаким Олаџувон каже да би волео да Кристапса Порзингиса научи неким триковима које је и сам користио током НБА каријере.

Кошарка 03.12.2017 | 15:30
Олаџувон би да подучава Порзингиса!
Порзингис је висок 222 центиметра, има одличан шут, а Олаџувон сматра да му ни игра на посту није лоша, напротив.

"Мислим да он чини да те ствари изгледају превише лако. Врло је вешт и паметан. Висина коју има је предност у игри леђима. Момак је који већ има знање за такву игру, већ је невероватан. Много му све то олакшава посао", рекао је Олаџувон за Њујорк Пост.

Популарни "Дрим" који сада ради као саветник у Хјустон Рокетсима је због Порзингисових проблема с леђима пропустио прилику да уживо гледа Летонца у Тојота центру.

"Свако увек може да ради на мишићима, али Порзингис је фантастичан, увек игра пун самопоуздања, има много покрета и шутира тројке. Мислим да је игра на посту најбитнија због његове висине и распона. Може да ради шта год жели на паркету", каже двоструки освајач НБА прстена током деведесетих година.

Порзингис је по доласку у лигу рекао да је током одрастања гледао "дримшејк" по коме је Хаким остао познат, али да није никада умео да га ископира.

"Пробао сам 'дримшејк', али не бих рекао да то могу да изведем као он. Ни изблиза", каже Летонац, који ове сезоне просечно има 27.3 поена, 7.2 скока и 2.3 блокаде по мечу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар