Oladžuvon bi da podučava Porzingisa!

Legenda NBA košarke Hakim Oladžuvon kaže da bi voleo da Kristapsa Porzingisa nauči nekim trikovima koje je i sam koristio tokom NBA karijere.

Košarka 03.12.2017 | 15:30
Oladžuvon bi da podučava Porzingisa!
Porzingis je visok 222 centimetra, ima odličan šut, a Oladžuvon smatra da mu ni igra na postu nije loša, naprotiv.

"Mislim da on čini da te stvari izgledaju previše lako. Vrlo je vešt i pametan. Visina koju ima je prednost u igri leđima. Momak je koji već ima znanje za takvu igru, već je neverovatan. Mnogo mu sve to olakšava posao", rekao je Oladžuvon za Njujork Post.

Popularni "Drim" koji sada radi kao savetnik u Hjuston Roketsima je zbog Porzingisovih problema s leđima propustio priliku da uživo gleda Letonca u Tojota centru.

"Svako uvek može da radi na mišićima, ali Porzingis je fantastičan, uvek igra pun samopouzdanja, ima mnogo pokreta i šutira trojke. Mislim da je igra na postu najbitnija zbog njegove visine i raspona. Može da radi šta god želi na parketu", kaže dvostruki osvajač NBA prstena tokom devedesetih godina.

Porzingis je po dolasku u ligu rekao da je tokom odrastanja gledao "drimšejk" po kome je Hakim ostao poznat, ali da nije nikada umeo da ga iskopira.

"Probao sam 'drimšejk', ali ne bih rekao da to mogu da izvedem kao on. Ni izbliza", kaže Letonac, koji ove sezone prosečno ima 27.3 poena, 7.2 skoka i 2.3 blokade po meču.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar