Адетокунбо пријетио батинама помоћном тренеру!

"Свини и ја смо браћа, увек један другом говоримо истину", објаснио је суперстар Милвоки Бакса када су се смириле страсти.

Кошарка 28.11.2017 | 20:30
Адетокунбо пријетио батинама помоћном тренеру!
Јанис Адетокунбо и помоћни тренер Шон Свини посвађали су се на тајм-ауту, за време утакмице Јута - Милвоки, коју су Бакси изгубили резултатом 121:108.

Феноменални Грк, који одрађује прву сезону четворогодишњег уговора вредног 100 милиона долара, обично се помиње у позитивном контексту, с обзиром на то да је и званично међу 10 најбољих играча у НБА лиги, али овог пута је показао да је и он "од крви и меса" и да итекако може да подлегне емоцијама.

Адетокунбо је током треће четвртине у две узастопне акције прво негодовао што уз постигнут кош није добио додатно слободно бацање, а затим изгубио лопту, дриблајући је о сопствену ногу.

Уследио је лак кош Јуте и тајм-аут тренера Милвокија Џејсона Кида, током кога је асистент Свини одгурнуо Грка, а овај шутнуо столицу и прихватио вербални сукоб.

"Пребићу те!", запретио је Адетокунбо током жестоке расправе, док су између њега и Свинија као "тампон зона" стајали други чланови стручног штаба.



Дан касније на тренингу, 22-годишње "грчко чудо", са осмехом се осврнуо на инцидент из Солт Лејк Ситија.

"Свини и ја то често радимо, браћа то раде. Ми смо јако блиски, увек један другом говоримо истину и овакве ствари су се догађале у прошлости, само што су сада то забележиле камере. Али, Свини и ја смо ОК. Некад се свађамо, али на крају крајева, обојица само желимо да победимо. Не знам да ли неко у овом тиму више жели да победи од нас двојице и тренера Кида", објаснио је Адетокунбо, додавши да у том тренутку није могао да се избори са фрустрацијом због дешавања на паркету.



Свестрани кошаркаш, кога су Бакси изабрали са 15. позиције драфта 2013. године, ове сезоне има статистику достојну кандидатуре за МВП трофеј. Бележи 29,5 поена, 10,5 скокова, 4,4 асистенције, 1,5 украдених лопти и 1,8 блокада по утакмици.

Прошле сезоне изабран је у другу идеалну петорку лиге и проглашен играчем који је највише напредовао.

Милвоки је са скором 9-9 мало испод црте која дели будуће учеснике плеј-офа од тимова који ће завршити сезону средином априла.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар