Adetokunbo prijetio batinama pomoćnom treneru!

"Svini i ja smo braća, uvek jedan drugom govorimo istinu", objasnio je superstar Milvoki Baksa kada su se smirile strasti.

Košarka 28.11.2017 | 20:30
Adetokunbo prijetio batinama pomoćnom treneru!
Janis Adetokunbo i pomoćni trener Šon Svini posvađali su se na tajm-autu, za vreme utakmice Juta - Milvoki, koju su Baksi izgubili rezultatom 121:108.

Fenomenalni Grk, koji odrađuje prvu sezonu četvorogodišnjeg ugovora vrednog 100 miliona dolara, obično se pominje u pozitivnom kontekstu, s obzirom na to da je i zvanično među 10 najboljih igrača u NBA ligi, ali ovog puta je pokazao da je i on "od krvi i mesa" i da itekako može da podlegne emocijama.

Adetokunbo je tokom treće četvrtine u dve uzastopne akcije prvo negodovao što uz postignut koš nije dobio dodatno slobodno bacanje, a zatim izgubio loptu, driblajući je o sopstvenu nogu.

Usledio je lak koš Jute i tajm-aut trenera Milvokija Džejsona Kida, tokom koga je asistent Svini odgurnuo Grka, a ovaj šutnuo stolicu i prihvatio verbalni sukob.

"Prebiću te!", zapretio je Adetokunbo tokom žestoke rasprave, dok su između njega i Svinija kao "tampon zona" stajali drugi članovi stručnog štaba.



Dan kasnije na treningu, 22-godišnje "grčko čudo", sa osmehom se osvrnuo na incident iz Solt Lejk Sitija.

"Svini i ja to često radimo, braća to rade. Mi smo jako bliski, uvek jedan drugom govorimo istinu i ovakve stvari su se događale u prošlosti, samo što su sada to zabeležile kamere. Ali, Svini i ja smo OK. Nekad se svađamo, ali na kraju krajeva, obojica samo želimo da pobedimo. Ne znam da li neko u ovom timu više želi da pobedi od nas dvojice i trenera Kida", objasnio je Adetokunbo, dodavši da u tom trenutku nije mogao da se izbori sa frustracijom zbog dešavanja na parketu.



Svestrani košarkaš, koga su Baksi izabrali sa 15. pozicije drafta 2013. godine, ove sezone ima statistiku dostojnu kandidature za MVP trofej. Beleži 29,5 poena, 10,5 skokova, 4,4 asistencije, 1,5 ukradenih lopti i 1,8 blokada po utakmici.

Prošle sezone izabran je u drugu idealnu petorku lige i proglašen igračem koji je najviše napredovao.

Milvoki je sa skorom 9-9 malo ispod crte koja deli buduće učesnike plej-ofa od timova koji će završiti sezonu sredinom aprila.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar