Угљевички хармоникаши у Сава Центру

Вишеструко награђивани Оркестар Хармоника „Алекса Шантић“ из Угљевика одржаће свој први велики солистички концерт у Београду и Србији.

Забава 27.11.2017 | 16:13
Угљевички хармоникаши у Сава Центру
Овај изузетан и јединствени оркестар постао је познат јавности учешћем у  емисији „Ја имам таленат“ гдје су се пласирали у финале такмичења и својим спектакуларним наступима освојили наклоност еминентног жирија и комплетне јавности која је пратила ово такмичење.

Када су се окупили прије двадесет година нису ни слутили да ће својом музиком освојити свијет. Ипак уз труд, рад и таленат који посједују као и мало среће, успјели су да као ријетко ко из мале средине покажу да је квалитет ипак на цијени, а наступи широм свијета и доказују то.Свирају кажу све од Силване до Нирване, а ових дана су у великом послу. Припремају се за први солистички концерт у београдском Сава Центру.Кажу да су поносни на све што су постигли, захваљујући својој упорности и труду и раду, као и матичној школи у којој су настали. 

Неколико десетина чланова овог оркестра узраста од 8 до 18 година сигуран су знак да је овај вид музичког изражавања у успону. Поред музике која је била основни мотив полазника, дружења и путовања су оно чега ће се сјећати читав живот.

Оркестар у интерпретације уноси огрмну енергију и пуно емоција, што су препознали и компетентни људи из свијета музике. Оркестар је до сада имао веома запажене концерте у Канади , Аустрији, Швајцарској, Француској, Чешкој, Немачкој, Русији, Оману , Републици Српској, Србији, Црној Гори, Македонији и Словенији, а у години која долази надају се свјетској турнеји.Концерт у Сава Центру заказан је за 15.децембар.


БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар