Ugljevički harmonikaši u Sava Centru

Višestruko nagrađivani Orkestar Harmonika „Aleksa Šantić“ iz Uglјevika održaće svoj prvi veliki solistički koncert u Beogradu i Srbiji.

Zabava 27.11.2017 | 16:13
Ugljevički harmonikaši u Sava Centru
Ovaj izuzetan i jedinstveni orkestar postao je poznat javnosti učešćem u  emisiji „Ja imam talenat“ gdje su se plasirali u finale takmičenja i svojim spektakularnim nastupima osvojili naklonost eminentnog žirija i kompletne javnosti koja je pratila ovo takmičenje.

Kada su se okupili prije dvadeset godina nisu ni slutili da će svojom muzikom osvojiti svijet. Ipak uz trud, rad i talenat koji posjeduju kao i malo sreće, uspjeli su da kao rijetko ko iz male sredine pokažu da je kvalitet ipak na cijeni, a nastupi širom svijeta i dokazuju to.Sviraju kažu sve od Silvane do Nirvane, a ovih dana su u velikom poslu. Pripremaju se za prvi solistički koncert u beogradskom Sava Centru.Kažu da su ponosni na sve što su postigli, zahvaljujući svojoj upornosti i trudu i radu, kao i matičnoj školi u kojoj su nastali. 

Nekoliko desetina članova ovog orkestra uzrasta od 8 do 18 godina siguran su znak da je ovaj vid muzičkog izražavanja u usponu. Pored muzike koja je bila osnovni motiv polaznika, druženja i putovanja su ono čega će se sjećati čitav život.

Orkestar u interpretacije unosi ogrmnu energiju i puno emocija, što su prepoznali i kompetentni lјudi iz svijeta muzike. Orkestar je do sada imao veoma zapažene koncerte u Kanadi , Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj, Češkoj, Nemačkoj, Rusiji, Omanu , Republici Srpskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Sloveniji, a u godini koja dolazi nadaju se svjetskoj turneji.Koncert u Sava Centru zakazan je za 15.decembar.


BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar