Број погинулих порастао на 23

Власти у Грчкој саопштиле су да је број погинулих у бујичним поплавама у близини Атине порастао на 23.

Свијет 27.11.2017 | 15:30
Број погинулих порастао на 23
Како је саопштено, пронађено је још једно беживотно тело, а једна старија жена преминула је у болници.

Ватрогасна служба је саопштила да је тело мушкарца пронађено у блату у близини аутобуске станице у атинском предграђу Мандри, западно од Атине, а није одмах било јасно да ли је особа једна од оних који су пријављени као нестали у поплавама.

Министарство здравља такође је саопштило да је преминула старија жена која је лежала у болници услед тешких повреда које је приликом бујица задобила.

Како су агенције пренеле пре више од недељу дана, тело 20. жртве поплава пронађено је у близини аутобуске гараже Мандри, а тело је пребачено у болницу "Тријасио" на идентификацију.

АП је пре тога јавио да се у Мандри укупно шест особа налазило на списку несталих.

Велика олуја, праћена обилним падавинама, погодила је Атину због чега је био поплављен главни пут у западном предграђу Керацини, а саобраћај је био у прекиду.

Ватрогасна служба је саопштила да је примила 910 позива за помоћ од среде. Припадници те службе су досад спасили 96 људи који су били заробљени у возилима и кућама.

Ово су најгоре поплаве које су последњих деценија погодиле атинску област, навеле су агенције.

Становници западних обода грчке престонице покушавају да очисте неред који су изазвале поплаве које су улице претвориле у бујице пуне муља и блата.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар