Broj poginulih porastao na 23

Vlasti u Grčkoj saopštile su da je broj poginulih u bujičnim poplavama u blizini Atine porastao na 23.

Svijet 27.11.2017 | 15:30
Broj poginulih porastao na 23
Kako je saopšteno, pronađeno je još jedno beživotno telo, a jedna starija žena preminula je u bolnici.

Vatrogasna služba je saopštila da je telo muškarca pronađeno u blatu u blizini autobuske stanice u atinskom predgrađu Mandri, zapadno od Atine, a nije odmah bilo jasno da li je osoba jedna od onih koji su prijavljeni kao nestali u poplavama.

Ministarstvo zdravlja takođe je saopštilo da je preminula starija žena koja je ležala u bolnici usled teških povreda koje je prilikom bujica zadobila.

Kako su agencije prenele pre više od nedelju dana, telo 20. žrtve poplava pronađeno je u blizini autobuske garaže Mandri, a telo je prebačeno u bolnicu "Trijasio" na identifikaciju.

AP je pre toga javio da se u Mandri ukupno šest osoba nalazilo na spisku nestalih.

Velika oluja, praćena obilnim padavinama, pogodila je Atinu zbog čega je bio poplavljen glavni put u zapadnom predgrađu Keracini, a saobraćaj je bio u prekidu.

Vatrogasna služba je saopštila da je primila 910 poziva za pomoć od srede. Pripadnici te službe su dosad spasili 96 ljudi koji su bili zarobljeni u vozilima i kućama.

Ovo su najgore poplave koje su poslednjih decenija pogodile atinsku oblast, navele su agencije.

Stanovnici zapadnih oboda grčke prestonice pokušavaju da očiste nered koji su izazvale poplave koje su ulice pretvorile u bujice pune mulja i blata.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar