Користе савремене методе лијечења

Стручњаци Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске указали су на Конгресу неуролога Србије у Београду да Клиника за неурологију УКЦ примјењује све савремене методе дијагностике и лијечења обољења централног и периферног нервног система.

Република Српска 27.11.2017 | 13:37
Користе савремене методе лијечења
Представници УКЦ-а Српске су тим поводом истакли и да се пацијенти цијелог спектра неуролошких обољења лијече најсавременијим протоколима лијечења.

Засебна сесија Конгреса била је посвећена еминентним стручњацима из Српске, а њени модератори су били љекари Владо Ђајић, који је и вршилац дужности директора УКЦ-а, те Александра Доминовић-Ковачевић.

Ђајић је одржао предавање о теми "Учесталост асимптоматске каротидне болести у Републици Српској", те презентовао у свијету јединствен пројекат превенције можданог удара. 

Одржана су и предавања стручњака из Српске - Александре Доминовић-Ковачевић о "Квалитету живота болесника са фокалним дистонијама", затим Синише Миљковића, Зорана Вујковића, Душка Рачића, Сање Гргић, Векослава Митровића и Синише Ђуричића.

Међународни Конгрес неуролога Србије, на коме су почасни гости и предавачи били неуролози УКЦ-а Српске, Јавне здравствене установе "Свети апостол Лука" из Добоја и Универзитетске болнице Фоча, одржан је протеклог викенда и представља најзначајнији неуролошки састанак у овој години, саопштено је из УКЦ-а Српске.

Конгрес је окупио више од 650 неуролога из Србије, региона и свијета.

Организатор је било Друштво неуролога Србије, док су технички организатори Клиника за неурологију Клиничког центра Србије и Клиника за неурологију Војно-медицинске академије.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

РО

27.11.2017 13:33

Ал лажете срам Вас било.Невиђен јавашлук а о стручности најбоље нека кажу грађани.О миту да се и не коментарише.Знам из искуства.Не зна се ко више КЛЕПА ЛОВУ моји у Бијељини или у Бања Луци

ОДГОВОРИТЕ
Name

де

27.11.2017 16:54

Цуј струцњаци. А птеседник прохлупо

Name

Савремени

28.11.2017 07:28

јаста,цекици ,мацоле,коњска кљеста,сингерице,,пиле,моторке ....

Name

Градјанин

27.11.2017 16:02

Моје искуство с укцом је негативно. Тразис неку претрагу, наруце те за три мјрсеца, након тога преглед код специјалисте, опет цекас 3 мјесеца. Одес приватнику, јос горе. Он ти налупа дијагноза да морас доци код њега јос 10 пута, сваки пут 150КМ. Срам их све било. Зато и не могу добити вани посао. Ријетки су доктори који те прегледају и исправно се понасају, али има их.

ОДГОВОРИТЕ