Koriste savremene metode liječenja

Stručnjaci Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske ukazali su na Kongresu neurologa Srbije u Beogradu da Klinika za neurologiju UKC primjenjuje sve savremene metode dijagnostike i liječenja oboljenja centralnog i perifernog nervnog sistema.

Republika Srpska 27.11.2017 | 13:37
Koriste savremene metode liječenja
Predstavnici UKC-a Srpske su tim povodom istakli i da se pacijenti cijelog spektra neuroloških oboljenja liječe najsavremenijim protokolima liječenja.

Zasebna sesija Kongresa bila je posvećena eminentnim stručnjacima iz Srpske, a njeni moderatori su bili ljekari Vlado Đajić, koji je i vršilac dužnosti direktora UKC-a, te Aleksandra Dominović-Kovačević.

Đajić je održao predavanje o temi "Učestalost asimptomatske karotidne bolesti u Republici Srpskoj", te prezentovao u svijetu jedinstven projekat prevencije moždanog udara. 

Održana su i predavanja stručnjaka iz Srpske - Aleksandre Dominović-Kovačević o "Kvalitetu života bolesnika sa fokalnim distonijama", zatim Siniše Miljkovića, Zorana Vujkovića, Duška Račića, Sanje Grgić, Vekoslava Mitrovića i Siniše Đuričića.

Međunarodni Kongres neurologa Srbije, na kome su počasni gosti i predavači bili neurolozi UKC-a Srpske, Javne zdravstvene ustanove "Sveti apostol Luka" iz Doboja i Univerzitetske bolnice Foča, održan je proteklog vikenda i predstavlja najznačajniji neurološki sastanak u ovoj godini, saopšteno je iz UKC-a Srpske.

Kongres je okupio više od 650 neurologa iz Srbije, regiona i svijeta.

Organizator je bilo Društvo neurologa Srbije, dok su tehnički organizatori Klinika za neurologiju Kliničkog centra Srbije i Klinika za neurologiju Vojno-medicinske akademije.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

RO

27.11.2017 13:33

Al lažete sram Vas bilo.Neviđen javašluk a o stručnosti najbolje neka kažu građani.O mitu da se i ne komentariše.Znam iz iskustva.Ne zna se ko više KLEPA LOVU moji u Bijeljini ili u Banja Luci

ODGOVORITE
Name

de

27.11.2017 16:54

Cuj strucnjaci. A ptesednik prohlupo

Name

Savremeni

28.11.2017 07:28

jasta,cekici ,macole,konjska kljesta,singerice,,pile,motorke ....

Name

Gradjanin

27.11.2017 16:02

Moje iskustvo s ukcom je negativno. Trazis neku pretragu, naruce te za tri mjrseca, nakon toga pregled kod specijaliste, opet cekas 3 mjeseca. Odes privatniku, jos gore. On ti nalupa dijagnoza da moras doci kod njega jos 10 puta, svaki put 150KM. Sram ih sve bilo. Zato i ne mogu dobiti vani posao. Rijetki su doktori koji te pregledaju i ispravno se ponasaju, ali ima ih.

ODGOVORITE