Идеални кандидат: Јоги Лев води Бајерн!

Али тек од 2019. године - прво да се испуне два захтева! Ули Хенес убеђује Јупа Хајнкеса да остане на клупи још једну сезону.

Фудбал 28.11.2017 | 13:00
Идеални кандидат: Јоги Лев води Бајерн!
Причало се да је Јулијан Нагелсман из Хофенхајма решење на дуге стазе, говорило се о закљученом послу са Томасом Тухелом, али руководиоци Бајерна и даље трагају за наследником Јупа Хајнкеса. Како сад ствари стоје, изгледа да су променили мишљење и пикирали ни мање ни више него  - Јоахима Лева!

Селектор Немачке слови као идеално решење за клупу Бавараца. Макар га је тако „крстио“ тиражни и утицајни Билд, прецизирајући да се Јоги допада Бајерновим шефовима и да је већ разрађен план његовог повратка у клупски фудбал. Идеја је следећа: Лев да води репрезенатцију до краја Мундијала у Русији, онда да - без обзира на учинак Панцер дивизије- оде на једногодишњи одмор како би се припремио за нови изазов, који би уследио у јуну 2019. кад би дефинитивно постао шеф на Алијанц арени.

Само...

Да би план имао прођу потребно је реализовати још најмање два. Први је да сам Јоахим Лев по окончању Првенства света раскине уговор са ФС Немачке (важи до 2020), што не би требало да буде велики проблем, имајући у виду позиције Бајерна у тамошњем фудбалу. А други, далеко захтевнији, подразумева убеђивање Јупа Хајнкенса да у том међупериоду остане на клупи, иако је по повртаку из пензије обећао да ће изгурати само ову сезону до краја.

Билд уверава да је Ули Хенес, председник Бајерна и велики Хајнкесов пријатељ - на чији је позив Јуп прихватио да среди свлачионицу по раскиду сарадње са Карлом Анчелотијем -минулог петка, на годишњој скупштини клуба, понудио 72-годишњем стручњаку сценарио да води великана из Минхена још једну годину и тако утаба пут Леву.

„Мисим да је могуће да убедимо Хајнкеса“, рекао је Хенес.

Јоахим Лев, наводно, нема ништа против оваквог развоја догађаја и свиђа му се идеја да се после више од десет година рада у репрезентацији (2006. био помоћник Јиргену Клинсману, а после повлачења тадашњег селектора поверена му је улога главнокомандујућег) врати послу који подразумева нон-стоп акцију. Последњи такав имао је у Аустрији из Беча (сезона 2003/2004), а током каријере је водио још нижерезредни Фројенфелд, Штутгарт, Фенербахче, Карлсруе, Адану и Тирол.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар